Ayvalık'ta 6 yıl aradan sonra kortejli kurtuluş coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Ayvalıkta 6 yıl aradan sonra kortejli kurtuluş coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2016 13:39

Ayvalık'ta 6 yıl aradan sonra kortejli kurtuluş coşkusu

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü törenlerle kutlandı. Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan törende 6 yıl aradan sonra gerçekleştirilen araç kortejiyle renkli görüntüler ortaya çıktı.

Cumhuriyet Meydanı'nda, kurtuluş gün kutlamalarına Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Ayvalık İlçe Garnizon Komutanı Albay Aydın Nazlı, CHP'li Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, gaziler, dernekler ve meslek odası temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Atatürk Anıtı'na vatandaşları tarafoından çiçek, Ayvalık Belediyesi'nin de çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve Ayvalık Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okundu. Gazi İlkokulu öğrencileri Rojin Göktürk ve Tuana Fidan'ın okuduğu şiirlerin ardından bir konuşma yapan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Anadolu'da silahlı mücadelede ilk askeri kurşunun atıldığı yer olan Ayvalık'ın zaferi gururla kutladığını söyledi. Ulu önder Atatürk'ün izinden gitme gerekliliğine dikkat çeken Başkan Gençer, "Emperyalist güçler, kendi emellerini bu topraklar üzerinde sürdürüyor. Bundan iki ay önce yaşanan olaylarda bunu gördük. Birlik ve beraberlikle, birbirimize kenetlenerek, Atatürk'ün yolundan, laik Türkiye Cumhuriyeti'nden vazgeçmeden yaşamalıyız. Bu kurtuluşu nice yıllar kutlayacağız" dedi.

6 YIL ARADAN SONRA KORTEJ TEKRAR YAPILDI

Öğretmen Huriye Kara yönetimindeki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü halk oyunları ekibinin gösterisiyle renklenen törende Ayvalık'ta yaşayanlar için bir sürpriz de vardı. 6 yıl önce belediyeye gönderilen bir yönetmelikle durdurulan araç korteji, tekrar yapıldı.

Ayvalık Avcılar Kulübü üyeleri, önünde vurdukları bir yaban domuzu bulunan traktörle geçiş yaparken, zaman zaman havaya ateş etti.

Kır bekçilerinin ilçeye atlar üstünde giriş yatı. Ayvalık Belediyesi araçlarının yanı sıra Ayvalık Meyve ve Sebzeciler Odası, Ayvalık Ticaret Odası ve Ayvalık Ziraat Odası, Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı, sürücü kursları araçlarından oluşan yaklaşık 100 araç da kortej de yer aldı. İlçe protokolü ile birlikte kortej geçişini izleyen vatandaşlara araçlardan şeker, meyve, paket içinde zeytinyağının yanı sıra meyve de ikram edildi. Araçlardan atılan ürünler kapışıldı.

Kadri KAYA / AYVALIK (BALIKESİR), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!