Ayvalık'ın lezzet noktaları belirleniyor

Güncelleme Tarihi:

Ayvalıkın lezzet noktaları belirleniyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2017 16:36

Ayvalık'ın lezzet noktaları belirleniyor

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde Ayvalık Lezzet Noktaları projesine katılan 64 işletme 'Lezzet Noktası' olarak seçilmek için birbiriyle yarışacak.

Ayvalık'ın mutfak kültürünü korumak amacıyla, Ayvalık Belediyesi, Ayvalık Turizm Danışma Bürosu, Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkaarlar Odası işbirliği ile uygulanan Ayvalık Lezzet Noktaları projesi ile ilgili Ayvalık Ticaret Odası'nda toplantı düzenlendi. Projeye katılan 64 işletme, 3-7 Temmuz tarihleri arasında ziyaret edilecek. İnternet üzerinden yapılacak oylama ile 7 ayrı kategoride ilk 3'e giren işletmelere, kasım ayının ilk haftasında yapılacak Zeytin Hasat Günleri'nde plaket verilecek. Projenin uygulama aşamaları arasında, gurme turları düzenleyen seyahat acentelerinin ve Türkiye'de ün yapmış gurmelerin Ayvalık'a davet edilmesi planlanıyor. Ayvalık gastronomisinin bilinirliğini arttırmak, küçük işletmelerin de ilçe turizminden pay almasını sağlamak amacıyla hazırlanan projenin Ayvalık'ın lezzet haritasını oluşturacağını ifade eden Turizm Danışma Bürosu Müdürü Yasemin Gençer, "2018 yılında proje devam edecek. Bu yıl 64 işletme katıldı, gelecek yıl katılımlar yenilenecek, sayı artacak" dedi.

Projenin Ayvalık'taki lezzet noktalarında kalitenin yükseltilmesini sağlayacağını belirten Belediye Başkanı Rahmi Gençer, her türlü fikre ve desteğe açık olduklarını ifade etti. Ayvalık Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Melih Çakırca, temizlik ve müşteri memnuniyeti konusunda esnafın bilinçli olması gerektiğini belirtti. Ayvalık'taki lezzet noktalarından Ayvalık coğrafi işaretli zeytinyağları kullanmasını isteyen Ayvalık Ticaret Odası Başkanı İbrahim Kantarcı ise, "Hem coğrafi işaret hem de UNESCO sürecinde bu projenin çok gerekli olduğunu düşünüyorum" dedi.

Ayvalık Lezzet Noktaları projesi kapsamında 'Lezzet Noktası' olarak yer almak isteyen, kent genelinde gıda üzerine hizmet veren işletmeler; balık ve deniz ürünleri, et, kebap ve pide çeşitleri, ev yemekleri, kafe ve bistrolar, pastane ve fırınlar, fast food ve sokak lezzetleri ile meyhanelerden oluşan 7 kategoriden birinde yer alacak. İnternet üzerinden yapılacak oylama ile en fazla kişiden en yüksek puanı alan işletmeler bir de ustalar tarafından bir değerlendirmeye tabi tutulacak. Kendi dalında başarı gösteren işletmelerin adresleri ve sahipleri, katalog ve tanıtım filminde yer alacak.

Kadri KAYA / AYVALIK (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!