Ayka Vital, Rehalife adıyla yoluna devam edecek

Güncelleme Tarihi:

Ayka Vital, Rehalife adıyla yoluna devam edecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2017 12:53

Ayka Vital, Rehalife adıyla yoluna devam edecek

Haberin Devamı

 

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da alkol ve madde bağımlılarını hayata kazandırmak için kurulan Ayka Vital Sağlıklı Yaşam Merkezi, Rehalife Bütünleyici Sağlık Merkezi adıyla yoluna devam edecek.

Kepez Duacı Mahallesi’nde bulunan Ayka Vital Sağlıklı Yaşam Merkezi, adını Rehalife Bütünleyici Sağlık Merkezi olarak değiştirdi. Merkez yöneticisi fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı Dr. Kazım Doğan, kardiyoloji uzmanı Dr. Aynur Doğan ve psikiyatri uzmanı Dr. Cem Taylan Erden, madde bağımlılığı ve merkezin bu alanda yapmayı planladığı çalışmaları anlattı. Dr. Kazım Doğan merkezde farklı dezavantajlı grupları, bir arada olmaları ile ortaya çıkacak sinerjiden yararlanarak rehabilite etmek istediklerini söyledi. Tesisin Spa merkezi, fizik tedavi merkezi, psikoterapi merkezi, el işi atölyeleri, açık kapalı havuzlar, spor alanları ve 350 yatak kapasitesi ile oldukça elverişli olduğunu belirten Kazım Doğan, "Artık tamamıyla bağımlılıklar, yaşlı ve engelli gruplara odaklanarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi. Doğan, alanında uzman medikal ekiplerle bütün sağlık ihtiyaçlarının karşılanacağı bir ortam oluşturduklarını söyledi.

BÜTÜNCÜL YAKLAŞIMLAR

Dr. Cem Taylan Erden ise bağımlılıklar ve bütüncül rehabilitasyon yaklaşımları üzerine yaptığı sunumda, bağımlılığın kronik bir beyin hastalığı olduğunu, önlenebildiğini ve tedavi edilebildiğini belirtti. Tedavi başarısını artırmak için oluşturdukları bütüncül rehabilitasyon programından bahseden Erden, bu programda bireyin ruh ve beden sağlığını birlikte ele aldıklarını, Türkiye’de ilk kez bireyin tedavi programının psikoterapi, fizyoterapi, ergoterapiyi birlikte içerdiğini söyledi. Aynı zamanda birey, aile ve toplum bütünlüğünü de gözettiklerini belirten Erden, rehabilitasyon programının farklı evrelerinde bireyin aile ve toplumla yeniden bütünleşmesini sağlayacak müdahalelerin yer aldığını kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!