Aydınlılar Ata'nın huzurunda

Güncelleme Tarihi:

Aydınlılar Atanın huzurunda
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2017 11:47

Aydınlılar Ata'nın huzurunda

Haberin Devamı

AYDIN Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, sosyal projeler kapsamında Köşk'ün Yavuzköy Mahallesi sakinlerinin talebini kırmayarak Anıtkabir'e gezi düzenledi.

Yavuzköy Mahallesi'nden en küçüğü 5 yaşında, en büyüğü ise 90 yaşında olan 104 vatandaş, Büyükşehir Belediyesi'nin temin ettiği araçlarla Cuma akşamı yola çıkarak Ankara'ya Anıtkabir'e gitti. Atası'nın huzuruna çıkarak ilk kez Anıtkabir'i ziyaret eden vatandaşlar, duygusal anlar yaşadı.

90 yaşındaki Meşerret Kocabaş, Atatürk'ün mozolesine çelenk koyarken gözyaşlarına hakim olamadı. Bulundukları ortamın etkisi ile oldukça duygusal anlar yaşayan vatandaşlar, Çerçioğlu'na teşekkür etti. Köşk halkının isteğini bir dilekçe haline getirerek Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na sunan Murat Öztürk, "Topuklu efemize teşekkür ediyoruz. Yaklaşık 6-7 ay önce kahramanlık destanlarının yazıldığı Çanakkale'ye bizleri götürmüştü. Cumhuriyetimize ve Atamızın emanetlerine daha çok sahip çıkmamız gereken bir dönemde Atamızın yanına gitmek istedik. Başkanımız da bizi kırmadı. Vatandaşlarımız çok memnun oldu. Oldukça duygusal anlar yaşandık. 5 yaşından 90 yaşına kadar her yaştan 104 vatandaşımız Atasını ziyaret etti. Hatta Atatürk mozolesine çelengimizi 90 yaşındaki Meşerret Kocabaş teyzemiz koydu. Cumhuriyete eski değerlerimize sahip çıkıyoruz. Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez. Bizleri mutlu eden Topuklu Efe'mize teşekkür ediyoruz" dedi.

Burhan CEYHAN / AYDIN, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!