Aydın'ın yeni valisi Köşger, göreve başladı

Güncelleme Tarihi:

Aydının yeni valisi Köşger, göreve başladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2017 18:45

Aydın'ın yeni valisi Köşger, göreve başladı

Haberin Devamı

BİNGÖL Valiliği görevini yürütürken son valiler kararnamesiyle Aydın Valiliği'ne atanan Yavuz Selim Köşger, görevine başladı.

Vali Köşger, valilik binası önünde düzenlenen törenle karşılandı. Kendisini karşılayan kent protokolüyle tek tek selamlaşan Vali Köşger, makamına geçtikten sonra gazetecilere yaptığı açıkmada, Aydın'ın her açıdan Türkiye'nin çok önemli bir kenti olduğunu söyledi. Aydın'ın bazı tarım ürünlerinde Türkiye'de ilk sırada yer aldığına dikkat çeken Köşger, "Hizmet sektöründe de çok önemli bir noktadayız. Türkiye'de ilk on içinde yer alıyoruz. Bu çok önemli bir husus. Yani bazı yerler için söylenen bir söz vardır. 'Un var, yağ var, şeker var. Mesele helva yapmak' diye. Aydın'da un, yağ, şeker var. Helva da yapılmış çok şükür. Bu bir bayrak yarışıdır. Bizim misyonumuz, bu bayrağı aldığımız yerden daha ileriye taşımak. Yapılmış olan helvayı biraz daha arttırmak" diye konuştu.

"AYDIN DEMOKRASİNİN KÖŞE TAŞIDIR"

Aydın'ın demokrasi tarihi açısından da önemli olduğunu vurgulayan Vali Köşger, şöyle devam etti:

"Türkiye'deki demokrasinin kökleşmesi noktasında Aydın'ın evlatlarının çok önemli tarihi misyonu var. Burada Adnan Menderes başta olmak üzere, adını demokrasi tarihine altın harflerle yazdırmış olan tüm arkadaşlarını minnetle yad ediyorum. Atçalı Mehmet Efe'yi, Yörük Ali Efe'yi ve tüm şehitlerimizi huzurlarınızda yad ediyorum. Ülkemizin çok yönlü saldırılarla karşı karşıya olduğu bir süreçten geçiyoruz. Çok sıcak bir bölgeden geliyorum. Oradaki şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Ülkemizin bir an önce huzura ve sükuna kavuşmasını diliyorum. Orada yürütülen mücadeleyi bilen birisi olarak, ülkemiz çok daha iyi, çok daha güvenli bir geleceğe doğru emin adımlarla ilerliyor diyebilirim. Önümüzdeki dönem ülkemiz için çok daha iyi olacaktır."

Burhan CEYHAN / AYDIN, (DHA)

FOTOĞRAF

 

--- KUTU ---

SELİM KÖŞGER KİMDİR?

Aydın Valiliği'ne atanan evli ve 4 çocuk Yavuz Selim Köşger, 1964 yılında Konya'da doğdu. 1986 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi. 1987-1990 yılları arasında Dernek Denetçiliği yaptı. 1990 yılında Kırşehir Kaymakam Adayı olarak mesleğe başladı. Yapraklı ve Beydağ Kaymakam vekillikleri ardından İngiltere - Oxford'ta yurtdışı stajını yaptı. Doğankent, Kemaliye ve Şarkikaraağaç'ta Kaymakamlık, Artvin'de Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği Genel Müdürlüğü görevinden sonra Fransa-Paris'te 5 ay süreyle dil eğitimi ve Fransız İdari Sistemi üzerine incelemeler yaptı. 2004 yılında Daire Başkanı olarak atandığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünde 2006'da Genel Müdür Yardımcısı, 28 Mayıs 2010 tarihinde ise Genel Müdür oldu. 3 Mayıs 2013 tarihinden itibaren Sinop Valiliği görevini yürütürken; Bakanlar Kurulu'nun 16 Şubat 2015 tarihli Valiler Kararnamesi'yle Bingöl Valisi olarak atanan Yavuz Selim Köşger, son kararname ile Aydın valisi oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!