Aydın'da gazetecilere ilkyardım eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Aydında gazetecilere ilkyardım eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2016 18:43

Aydın'da gazetecilere ilkyardım eğitimi

Haberin Devamı

AYDIN'da gazetecilere, "Olay yerine ilk vardın, sana lazım ilkyardım" projesi kapsamında ilkyardım eğitimi verildi.
Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti ve Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği (ATTDER) tarafından ortaklaşa hazırlanan proje kapsamında Aydın Ticaret Borsası Seminer Salonu'nda gerçekleşen ilkyardım eğitimi programına Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Aydın, ATTDER Başkanı Mertkan Kolak, Basın İlan Kurumu Müdürü Özgür Topaloğlu ve gazeteciler katıldı. Eğitimde, ATTDER bünyesinde yer alan sağlık uzmanları Mertkan Kolak, Şerafettin Civan ve Fatma Bartal gazetecileri bilgilendirdi.
Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği Başkanı Mertkan Kolak, adli vakalar da herkesten önce gazetecilerin orada bulunduğuna ve bu durumda gazetecilerin neler yapmasına gerektiğine değinerek, "Bizler sizden profesyonelce bir iş çıkarmanızı beklemiyoruz ama ilkyardım çok önemli. En azından ortamı güvenceye alıp 112 Acil Servis'e haber vermeniz bizler için önemli" dedi.
İlkyardım konusunun çok uzun ve teferruatlı olduğunu söyleyen Kolak, doğru yapılacak kalp masajı ve suni solunumun yaralıyı hayata geri döndürmek adına önemli olduğunu vurguladı. Kolak, "İlkyardımda bulunacak kişilerden sağlık ekipleri olay yerine ulaşıncaya kadar
hastanın durumunun kötüye gitmesini önlenmesini, olay yerinde tıbbi araç gereç kullanmadan, ilaçsız bir uygulama bekliyoruz. Dünya Sağlık Örgütü'nün ele aldığı koruma, bildirme ve kurtarma bildirisi hepimiz için önem arz etmektedir. Olay yerine ilk gittiğiniz zaman önce kendinizin ve yerin güvenliğini sağlamınız gerekiyor. Gerekli önlemleri aldıktan sonra 112 Acil Servis ekibine bildirmeli ve yaralının nabzına bakarak müdahale etmeniz bekleniyor. İlk yardımcı kendinden emin değil ise gerekli önemli alıp acil ekiplerin gelmesini beklemelerinde fayda var" dedi.
Konuşmaların ardından gazetecilere kalp masajı ve suni solunumun nasıl yapılacağı uygulamalı olarak gösterildi.
Cem ULUCAN / AYDIN, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!