Aydın'da ayın şoförü 'Dürüst Ali' oldu

Güncelleme Tarihi:

Aydında ayın şoförü Dürüst Ali oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2018 13:30

Aydın'da ayın şoförü 'Dürüst Ali' oldu

Haberin Devamı

AYDIN Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, trafik kurallarına uyan, yolcu, yaya ve diğer araç şoförlerine karşı örnek davranış sergileyen 20 yıllık minibüs şoförü 49 yaşındaki Ali Aktaş'ı, ocak ayının şoförü seçerek, plaket ve çeyrek Cumhuriyet altınıyla ödüllendirdi.

Aydın'ın Efeler İlçesinde hizmet veren Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi'nin düzenlediği ayın şoförü yarışmasında, ocak ayının örnek şoförü Ali Aktaş seçildi. 8 yıl önce minibüsünde unutulan 20 bin dolar ve 3 bin sterlini karakola teslim ederek sahibinin bulunmasını sağladığı için çevresinde 'Dürüst Ali' olarak tanınan Ali Aktaş, ödülünü Son Durak Tesisleri'nde, düzenlenen törenle aldı. Törene, Aydın İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz, Aydın Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın, Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç ve şoförler katıldı. Törende, trafik kurallarına uyması, yolcu, yaya ve diğer araç şoförlerine karşı örnek davranışları nedeniyle Aktaş, plaket ve çeyrek Cumhuriyet altınıyla ödüllendirildi. Aktaş'a ödülünü, İl Sağlık Müdürü Yavuzyılmaz verdi. Şoför esnafının bir kamu hizmeti yaptığını kaydeden Yavuzyılmaz ise, "Hepimiz bir şekilde vatandaşın derdine derman olmaya çalışıyoruz. Onlar ulaşım, biz de sağlık konusunda vatandaşa en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Amacımız hizmet etmek. İşin temelinde insana hizmet var. O yüzden yapılan görev öyle basite indirgenecek bir görev değil. Hiç kimse kalkmadan şoför esnafı saati geldiği zaman direksiyona geçiyor. Sabah durağa gittiğinizde şehiriçi minibüslerine binebiliyorsunuz. Her ay bir şoförümüze ödül veriliyormuş. Bu ay da Ali Aktaş'a ödülü vermek bize nasip oldu. 'Dürüst Ali' lakabı öyle kolay alınacak bir lakap değil. Hele günümüzde çok zor. Kendisini ayın şoförü seçildiği için tebrik ediyoruz" diye konuştu.

Aktaş'ı tebrik eden Aydın Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın da 'Dürüst Ali' olarak tanınan Aktaş'ı örnek şoför seçilmesi nedeniyle tebrik ediyoruz" dedi.

Burhan CEYHAN / AYDIN, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!