Aydın'da 365 milyonluk projeyle topraklar susuz kalmayacak

Güncelleme Tarihi:

Aydında 365 milyonluk projeyle topraklar susuz kalmayacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2017 18:00

Aydın'da 365 milyonluk projeyle topraklar susuz kalmayacak

Haberin Devamı

AYDIN Valisi Yavuz Selim Köşger, DSİ tarafından yapımı sürdürülen Gökbel Barajı'nın da aralarında yer aldığı birçok projeyi yerinde inceledi. 365 milyon TL'ye mal olacağını açıkladığı Gökbel Barajı'nın, bölgede 240 bin dekar araziyi sulayacağını kaydetti.

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, beraberindeki DSİ 21. Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta, Çine Kaymakamı Özkan Demir, Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ve Koçarlı Bağarası Sulama Birliği Başkanı Nedim Kaplan ile birlikte inşaatı süren Gökbel Barajı'nda incelemelerde bulundu. Vali Köşger, beraberindekilerle birlikte önce kendi sınıfında dünyanın beşinci büyük barajı olan Çine Adnan Menderes Barajı'nda bazı incelemeler yaptı. Sonrasında inşaatı devam eden ve sulama amaçlı kullanılacak olan Çine Gökbel Baraj inşaatını gezdi. Vali Köşger, "Gökbel Barajı'nın inşaatında incelemelerde bulunduk. Burası tamamen sulama amaçlı bir baraj olacak. Çine ve Aydın ovasını basınçlı suyla sulayacak bir baraj olacak. Son derece modern sistemli yapılan bu baraj, 240 bin dekar alan borulu sistemle sulanacak. Saniyede borulardan 900 litre su geçecek. 208 yılında tamamlanacak. 65 milyon TL'ye mal olacak" dedi.

DEV PROJEYE HAYRAN KALDI

Vali Köşger, daha sonra beraberindeki heyetle Gökbel Barajı'ndan boru sistemi ile Koçarlı Bağarası Sulama Birliği aracılığı ile ova sulamasında kullanılacak su borularının yapım inşaatını da inceledi. 31 bin 500 metre mesafede ve 3 metre derinlikteki boruların döşendiği kanala kepçe vasıtasıyla inen Köşger, "Gökbel Barajı'nın yapılmasına müteakip yapımı devam eden Aydın'ın ovalarının sulanması projesi en önemli işlerden bir tanesidir. İçinde bulunduğumuz proje 300 milyon TL'lik bir projedir. 2019 yılında inşallah faaliyete geçecek. Koçarlı ovasında 140 bin dekar alanını sulayacak. Çok özellikli bir inşaat çalışması yürütülüyor. Tamamen elyaftan oluşan özel bir boruyu 3 metre derinliğe indiriyorlar. İnşallah bittiğinde Aydın'da üretim daha güzel olacak. İnsanlarında yaşam standarttı yükselecek. 6 metrelik bu borunun bir tanesi 35 bin TL'ye mal oluyor. Türkiye şartlarında bir otomobil parasıdır. Devlet gücüyle yapılan bir çalışmadır. Üreticilerin ve çiftçilerin hayat standartlarını çok yükseltebilecek bir projedir" dedi

Burhan CEYHAN / AYDIN, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!