Aydın'da 1 savcı tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Aydında 1 savcı tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2016 13:55

Aydın'da 1 savcı tutuklandı

Haberin Devamı

Cem ULUCAN/AYDIN, (DHA)- AYDIN'da, darbe girişimi sonrası gözaltına alınan 29'u hakim ve savcı, toplam 50 kişi, bu sabah adliyeye sevk edildi. İlk olarak adliyeye sevk edilen Hakim Reyhan Arslan, 32 günlük bebeği olduğu için serbest bırakıldı, savcı olan eşi Mustafa Arslan ise tutuklandı. Diğerlerinin ise Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ndeki işlemleri sürüyor.
Aydın'da gözaltına alınan hakim, savcı ve aralarında işadamlarının da bulunduğu yaklaşık 50 kişi, bugün saat 06.00'da adliyeye sevk edildi. Operasyonlarda gözaltına alınanların adliyesine getirilmesiyle birlikte güvenlik tedbirleri en üst seviyeye çıkarıldı. Binaya giriş çıkışlara kısıtlama getirilirken polisler tarafından kapatılan mahkeme koridorlarına giriş çıkışlar tamamen durduruldu.
SAVCI TUTUKLANDI
Darbe girişimi sonrasında Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Aydın'da gözaltına alınan savcı 28 yaşındaki Mustafa Arslan, Aydın'da tutuklandı. Arslan'ın hakim eşi 27 yaşındaki Reyhan Arslan ise 32 günlük bebeği olması nedeniyle serbest bırakıldı. Savcı Arslan'ın, Ordu Cumhuriyet savcısıyken Şırnak'a atandığı, tayin nedeniyle izne ayrıldığı ve izin dönemini memleketi Aydın'da geçirdiği öğrenildi.
Öte yandan Adnan Menderes Üniversitesi'ndeki (ADÜ) 14 dekan, dün YÖK'ün gönderdiği yazı üzerine istifa dilekçelerini gönderdi. YÖK'ün, yapacağı değerlendirme sonrasında hangi dekanların görevine devam edip etmeyecekleri belirleyeceği bildirildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!