AYDIN’DAN YAYLIM ATEŞİ

Güncelleme Tarihi:

AYDIN’DAN YAYLIM ATEŞİ
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2013 00:00

Kulüp üyeliğinden ihraç istemiyle Disiplin Kurulu’na sevk edilen eski Başkan, yönetime ağır suçlamalar yöneltti.

Haberin Devamı

Açıklamalarında, hem mevcut yönetime hem de Gökçek dönemine çarpıcı eleştiriler getiren Cemal Aydın, “Birileri, başarısız olmuş, kulübün içini boşaltmış gitmiş. Kendi yapamadıklarını, taşeronlar marifetiyle yaptırmaya uğraşmaktadır” ifadelerini kullandı.

Ankaragücü’nün, Gökçek depremi ve yangını ile darmadağın olduğunu ileri süren Aydın, “Görevi, felaketle yok olan yere bir tuğla koymak olanlar, dışarıdan aldıkları tüketme politikasını yürürlüğe koymuşlardır” değerlendirmesinde bulundu.

Ankaragücü yönetiminin, bir süre önce kulüp üyeliğinden kesin ihraç istemi ile Disiplin Kurulu’na sevk ettiği eski başkanlardan Cemal Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, hem mevcut yönetimi hem de Gökçek dönemini topa tuttu. Mevcut A.Gücü yöneticilerini, hadsiz, ciddiyetten uzak ve komik açıklamalar yapan kişiler olarak niteleyen Aydın, ağır suçlamalar yönelttiği açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:
“Sözleriyle değer bulamayanlar, disiplin kurulunu işleterek değer bulunacaklarını zannetmişler. Eski yönetimlerde yer alan birkaç kişi ve tüm yönetimin, birilerinin güvenini kazanmak için büyük efor sarf ettiğini biliyorum. Demek ki birileri başarısız olmuş kulübün içini boşaltmış gitmiş, kendi yapamadıklarını taşeronlar marifetiyle yaptırmaya uğraşmaktadır. Kısacası hayırlı olmayan niyetler birleşmiştir. A.Gücü’nün ligden düşmesine gerek yok. Bunlar yönetici ise sona zaten gelinmiş demektir. Bu düşünce sahipleri Ankaragüçlü ise ve toplum da bunları kabul ediyorsa, ben Ankaragüçlü değilim.”

Haberin Devamı

TRANSFE YASAĞI BİLEREK VE İSTENEREK KALDIRILMADI

“Cemal Aydın ve arkadaşlarının yaptıkları gözler önündedir. Futbol takımının Süper Ligde 10 yıllık başarı ortalaması yedincilik olmuş, tesisleri, mali durumu ve altyapısı ile UEFA kriterlerini yakalamış, bayan voleybol takımı kısa sürede en yüksek ligde mücadele eder seviyeye gelmiştir. Bayrak, hep yükseklerde dalgalanmıştır. Kulübün bu güzel tablosu, 30 Ağustos 2009’da yaşanan Gökçek depremi ve yangınıyla darmadağın olmuştur. Bu felaketi yaşatanlar, mahkeme kararıyla gitmiş ancak hesaplarını hala verememiştir. Bunlardan sonra, güya seçimlerle iş başına gelenler, felaketin yaralarını sarmak yerine enkaz altından çıkarılan sporcu çocukları bile günü kurtarmak için yok pahasına satmıştır. Mevcutları da satmaya devam etmektedir. Oysa bunların görevi, felaketle yok olan yere bir tuğla koymak olmalıydı. Bunlar, mevcut tuğlaları sökmeye kalkarak dışarıdan aldıkları tüketme politikasını yürürlüğe koymuştur. Nefes almak için gerekli olan transfer yasağını dahi bilerek ve isteyerek kaldırmamışlardır. Kendileri de olağanüstü genel kurul gündemindeki ibra maddesini çıkarıp, hesap vermedikleri için, hesap vermeden gidenleri Yargı’ya taşıyamamıştır. Gökçek yönetiminin, bekçiye imzalattırarak yürürlüğe koyduğu icra takiplerine hiç bir işlem yapmamış, göstermelik olsun diye bile bir tane menfi tespit ve istirdat davası açmamış, ibra olmayan yönetimler için hiçbir yasal yola başvurmamış, açıkçası kimliklerini ortaya koymuşlardır.”

Haberin Devamı

BEŞTEPE’Yİ TERKEDİP TANDOĞAN’A SIĞINDILAR

“Cemal Aydın ve arkadaşlarının yaptığı yeni tesislerin elektrik, su, doğalgaz ve telefon paralarını ceplerinden ödememek için tesisleri terk edip Tandoğan’daki MKE tesislerine sığınmışlardır. Ürettiği hiçbir şey olmayan bu yönetimler, hizmet üretenleri, tesisleri yapanları suçlayıp, kirlilikleri görünmesin diyerek devri sabık yaratma düşüncesine girmişlerdir.”

ENKAZ VE KÜLLER İÇİNDEN FATURA KESTİLER

“Bu yönetim, Ankaragücü’nün aleyhine, Gökçek yönetimin lehine bir iş daha yapmıştır. Deprem ve yangın sonrası enkaz ve küllerin içinde buldukları faturalar kesilerek TFF’deki 8-10 trilyon civarındaki paranın, Gökçek yönetimine aktarılması sağlanmıştır. A.Gücü’nün TFF nezdinde, önceki yönetimlerce ilerisi düşünülerek kesilmeyen faturalar sonucu biriken alacaklar, bu suretle sıfırlanmıştır. Bu mükafat, yaptıkları işin manevi karşılığıdır. Maddi karşılıklarında ise yönetim içinde bile birbirine uymayan rakamlar yarışmaktadır. Basına yansıyanı ise verilenin, yüzde 10’u gibi ifade edilmiştir.”

Haberin Devamı

SON DARBE İÇİN TALİMAT BEKLİYORLAR

“Bu başarılı işlerin mucitleri, Gökçek yönetiminin son arzusunu da yerine getirmek için Cemal Aydın’ı Disiplin Kuruluna sevk etmiştir. Oysa Cemal Aydın, 2008’de kendini yok saymış, (Yaptıklarım ve yapamadıklarım bu kadar) deyip gitmiştir. Buna rağmen maddi talepler devam etmiş, 40 adet banka kredisi taksidi ödettirilmiş, namus olan vergi taksidi son gün yatırtılmış, deplasman masraflarına yardım yaptırılmış, (FIFA taksidinin son günü yoksa küme düşeceğiz onursal başkanım ne olur bunu yatırın) denilerek el öpülmüş, (Rizespor maçının primini veremedik yoksa rezil oluruz) denilip, el ovuşturulmuş, (Voleybol takımı formasız onursal başkanım maça çıkamıyoruz yardım edin) denilerek, bunların hepsi sağlanmıştır. (Onursal başkanım, hocalara bayram harçlığı veremiyoruz... Verdiniz Allah razı olsun) diyenlerin hemen hemen hepsi, sağ ve büyük bölümü de görev başındadır. Kulüpten ayrıldıktan sonra bile bunları yapan ve bunlara karşı herhangi bir talepte bulunmayan kişiyi, aldıkları talimat doğrultusunda disiplin kuruluna sevk etmek isteyenler, bu zaman zarfında kendilerinin yaptıkları maddi girdilerin tamamını açıklamak durumundadır. Mevcut yönetimin bundan sonra yapacağı tek bir iş kalmıştır. O da son darbe için talimat beklemektir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!