Aydın Büyükşehir'den fide dağıtımı

Güncelleme Tarihi:

Aydın Büyükşehirden fide dağıtımı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2017 15:33

Aydın Büyükşehir'den fide dağıtımı

Haberin Devamı

AYDIN Büyükşehir Belediyesi tarafından yerel tohumlardan elde edilen domates, patlıcan, biber ve salatalık fidelerini vatandaşlara ücretsiz dağıtımına başlandı.

Aydın Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu'nun geçen yıl başlattığı proje kapsamında, yerel tohumlardan çimlendirilen fideler vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılıyor. Kent Meydanı'nda Büyükşehir Belediye tarafından kurulan çadırda, il genelinde dağıtılacak 2 milyon fidenin ilk etabı olan 70 bin adedi dağıtıldı. Domates, biber, patlıcan ve salatalık fidesini alabilmek için vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Başkan Çerçioğlu da dağıtıma katıldı. 70 bin fide yaklaşık yarım saat içinde tükendi. Vatandaşlar, Çerçioğlu'nun elinden fide alabilmek için adeta yarışa girdi.

"FİDE SAYISI HER YIL ARATACAK"

Fide sayısının her geçen yıl artarak süreceğini belirten Başkan Çerçioğlu, "Bu projeye iki yıl önce başladık. Aydın'daki tüm köyleri dolaşarak sandıklarda yerli tohumlarımızı bulduk. Daha sonra ise Bozdoğan'da seralarımızı oluşturduk. Bu tohumları fide haline getirdik. Deneme ürünlerimizden sonra büyük bir başarıya ulaştık ve bunları bu hale getirdik. Bu yıl 2 milyon adet fideyi Aydın'da yaşayan yurttaşlarımıza dağıtımına başladık. Bunun özelliği Türkiye'de ilk defa uygulanıyor olmasıdır. Tohum, tohumdan fide haline getirdik, fideleri de Çakırbeyli Mahalle pazarında üreticilere dağıttık. Üreticilerde bu fideleri alarak evlerinin bahçesine dikti. Yetiştirdikten sonrada bu ürünleri direk tüketiciye sunuyorlar. O çocukluğumuzda sabah kahvaltılarında domatesler mis gibi kokardı. Ama artık bu tür domates bulmak mümkün değil. İşte bu nedenle o domates, biber, salatalık ve patlıcanların 2 milyon adeti tüm il genelinde ve ilçelerde dağıtılmaya başlandı. Her geçen yılda fide sayısını artırarak vatandaşlara ulaştırıyoruz. Bahçeniz olmayabilir ama mutlaka bir saksı edinilebilir ve ekilebilir. Sabah kaktığınızda da mis gibi hormonsuz biber ve domatesinizi kahvaltıda bile yeme imkanınız olacaktır" dedi.

AYDIN, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!