Aydemir: Çağdaş ulaşım ağına kavuşacağız

Güncelleme Tarihi:

Aydemir: Çağdaş ulaşım ağına kavuşacağız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2017 18:04

Aydemir: Çağdaş ulaşım ağına kavuşacağız

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA)- AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "Tüneller ve yollarla birlikte bölge çağdaş bir ulaşım ağına kavuşacak" dedi.
    Milletvekili İbrahim Aydemir, Karayolları 12. Bölge Müdürlüğüna sğedarak Bölge Müdürü Enver Şerif Bağ’dan Erzurum ve çevresinde gerçekleştirilen yatırım çalışmaları hakkında brifing aldı. Ulaşım yatırımlarının son durumları hakkında bilgi alan Milletvekili Aydemir, daha sonra bir değerlendirme yaptı. AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal’ın Erzurum ziyaretinde Rize- Erzurum arasında yaptırılmakta olan Ovit Tüneli hakkında görüş alışverisinde bulunduklarına işaret eden Milletvekili Aydemir, AK Parti iktidarında ulaşım sektörü bazında tarihi atılımlar gerçekleştirdiği, reform dönemi yaşandığını belirttti. Erzurum ve Doğu Anadolu Bölgesinde ulaştırma yatırımlarıyla adeta çağ atlandığını, kangren olmuş ulaşım sorunlarının birer birer çözüldüğünü vurgulayan Aydemir, Sevgi Yolu Projesi kapsamında Erzurum’u Karadeniz’e, Karadeniz’i Güneydoğu Anadolu Bölgesine ulaştıran, Erzurum’a liman kenti kimliği kazandıracak Ovit Tüneli’yle birlikte, 7 tünel yatırımının devam ettiğini anlattı. Dallıkavak, Kırık, Kop, Pirinkayalar, Palandöken, Kireçli ve Çirişli tünellerinin hizmete girmesiyle birlikte il ve bölgenin ulaşımda cazibe merkezi konumunu güçlendireceğini hatırlatan Aydemir, Erzurum’un sağlık, eğitim, turizm, enerji de olduğu gibi ulaştırma sektörü ölçeğinde de tarihi bir dönem yaşadığına ifade etti. Kırık Tüneliyle Erzurum-İspir- Rize karayolunun 33 kilometre kısalacağını, Ovit, Zigana ve Cankurtaran tünelleriyle birlikte bölgenin çağdaş bir ulaşım ağına kavuşacağını kaydetti. İbrahim Aydemir, şunları söyledi:
    "Erzurum’u sivil havalimanına kavuşturan AK Parti iktidarı, karayollarını adeta yeniledi.
Erzurum karayolları duble yollarla yeniden örülmüştür. Erzurum'da 1072 kilometrelik devlet yolundan 588 kilometrelik kısmı duble yol ağıdır. Bu Erzurum adına gıpta edilecek bir düzeydir. 
Dallıkavak, Kırık, Kop, Pirinkayalar, Palandöken, Kireçli tünelleriyle birlikte, Erzurum-İspir, Erzurum -Bingöl, Erzurum Horasan-Eleşkirt, Erzurum- Tekman, İspir-Tortum yol yatırımları devam ediyor. Tarihi İpek Yolu’nun merkezlerinden olan Erzurum’da Sultanhamit, Hacıbekir, Pehlivanlı ve  Çobandede Köprüleri restore edildi. Tarihi Karaz köprüsündeki restorasyon çalışmaları kapsamında Çöğender, Tifnik ve Mülk köprüleri ihya edilecek. Erzurum-Bayburt karayolu üzerinde bulunan ve kışın geçit vermeyen Kop dağına tünel projesinin hayata geçiriliyor. Çift tüplü 13 kilometrelik tünel yatırımının tamamlanmasıyla birlikte mevsimsel sorunlar ortadan kalkacak. Bölgenin sosyo ekonomik konumu güçlenecek. 9 kilometrelik
Kireçli, 3.3 kilometrelik Pirinkayalar, 25 kilometrelik Palandöken, 10 kilometrelik Çirişli tünel yatırımları AK iktidar eseridir. Erzurum’u öngördüğü yatırımlarla yeniden tarihi ulaşım vizyonuna kavuşturan AK önderimiz Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleştirme Bakanımıza minnettarız."

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!