Avusturya'yı ayağa kaldıran defile

Güncelleme Tarihi:

Avusturyayı ayağa kaldıran defile
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 1999 00:00

Haberin Devamı

Yüzyılı aşkın süre Viyana kapılarına dayanan ve bölgeye korkulu yıllar yaşatan Türkler, depremzedeler yararına gerçekleşen muhteşem bir defileyle bu kez Atıl Kutoğlu imzasıyla Avusturyalıları fethetti....

Osmanlı koleksiyonu’ adını verdiği defilesini, Kraliçe Maria Therasa'nın sarayı Schönbrunn'da gerçekleştiren ünlü modacımız Atıl Kutoğlu, yeni bin yıla girerken Viyanalılara unutulmaz bir gösteri sundu.

Depremzedeler yararına, Avusturya Başbakanı Victor Klima'nın eşi Sonja Klima'nın himayesinde, kraliçe Therasa ile kızı Marıe Antoinette'in sarayında esen Türk rüzgarı, Avrupa medyasında büyük yer buldu. Tüm gazeteler bu görkemli defileye yer verirken, televizyon kanallarında da defilenin haberleri yer aldı.

Kraliçe Maria Therasa'nın sarayı olarak bilinen Schönbrunn muhteşem bir yapı olarak kabul ediliyor. Sarayın en görkemli oranjeri salonunda yapılan defilede, Avusturyalılara Atıl Kutoğlu'nun iki koleksiyonu birden sunuldu: ‘‘Osmanlı Koleksiyonu’’ adlı sonbahar-kış, ‘‘Akdeniz Akşamları’’ adlı 2000 ilkbahar-yaz koleksiyonu ardı ardına podyumda tanıtıldı. Aralarında New York'dan gelen Cynthia Antonio'nun da yer aldığı Avrupa'nın en tutulan 26 top modeli de, modernize edilen osmanlı koleksıyonunu podyuma taşıdı.

Victor Lazlo podyumda

Adeta bir Akdeniz gezisinin yaşandığı defilede ayrıca, Kutoğlu'nun giydirdiği ünlü kişiler ve dostları da mankenlik yaptılar. Belçikalı pop yıldızı Victor Lazlo da gecenin konukları arasındaydı.

Gene bir Atıl Kutoğlu imzası taşıyan beyaz tuvaleti içinde Victor Lazlo, gece de bir de şarkı söyledi. Daha sonra Victor Lazlo ile kendisi de bir şarkıcı olan Prens Hubertus Von Hohenlohe de kolkola giysi sundular. Defilenin konukları arasında mankenlik yapan başka ünlü isimler de vardı. Avusturya'nın primadonnası olarak tanınan ünlü operet yıldızı, Viyana eski beledıye başkanının eşi Dagmar Koller de, defilenin bir başka mankeniydi. Operet yıldızı, Kutoğlu'nun arkası uzun etekli, derin yırtmaçlı osmanlı modelini podyumda taşırken biraz zorlandı. Eteklerini güçlükle toplayan Koller, kolundaki içi boş çantasının içini izleyenlere gösterirken, depremzedelere yaptıkları bağışları hatırlatıp bir anlamda teşekkür etti.Film yıldızı Sascha Wussow, Avusturya eski güzeli ve Sylvester Stallone'nın sevgilisi Andrea Wieser'in de mankenlik yaptığı defileyi izleyen 700 konuk içinde Devlet Bakanı Abdülhaluk Çay, Viyana Büyükelçisi Ömer Akbel ile Avrupa aristokrasisi ve polıtıka dünyasının önde gelen isimleri vardı.

İhtişamlı sunuş

Atıl Kutoğlu, konuklarına, deprem felaketinin kendisini çok etkilediğini, bir modacı olarak derhal depremzedeler için defile düzenlemeye karar verdiğini söyledi. Büyükelçi Ömer Akbel ise, Türkiye'nin Avusturya ile tarihi ve yakın ilişkisine dikkat çekerek, depremzedelere el uzatılmasından büyük memnunluk duyulduğunu kaydetti. Hüzünlü başlayan gecede, Osmanlı koleksiyonları büyük alkış alırken, ev sahipliğini üstlenen Avusturya Başbakanı Victor Klima'nın eşi Sonja Klima bir konuşma yaparak ‘‘elimizden gelen tüm yardımı yapmaya hazırız.’’ dedi. Çarıkların, nalınların, kaftan ve şalvarların modernize edilmesiyle oluşturulan ve cömert çizgili Osmanlı koleksiyonu, tüm Avrupa medyasında geniş yer aldı. ‘‘Türk rüzgarı’’ diye anılan Kutoğlu defilesi, Avrupa medyasındaki yabancı olaylar içinde, Clinton'un Avrupa gezisiyle ilgili haberler arasında aynı gün yer buldu...



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!