Avukat Sarı: Engelliler olarak adliyelerde sorunlar yaşıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Avukat Sarı: Engelliler olarak adliyelerde sorunlar yaşıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2017 15:23

Avukat Sarı: Engelliler olarak adliyelerde sorunlar yaşıyoruz

Haberin Devamı

ADANA,(DHA)- ADANA Barosu Engelli Hakları Komisyonu, 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle Adana Adliyesi'ndeki Mahmut Esat Bozkurt Avukatlar Salonu'nda basın açıklaması yaptı.
Basın açıklamasına  Baro Başkanı Veli Küçük, Komisyon Koordinatörü ve Genel Sekreteri  Semih Gökayaz, Sayman İlknur Önal, Yönetim Kurulu Üyesi Nevzat Elçi, Komisyon Başkanı  Özlem Kara ile komisyon üyesi avukatlar katıldı. Komisyon Başkan Yardımcısı İsmail Sarı, engellilerin sorunlarının devam ettiğini söyledi. Sarı, "Engelli hakları, bir insan hakkı olup Anayasamıza göre bir temel hak ve özgürlükler kapsamındadır. Bu nedenle ülkemizde yaşayan görme engelli bireylerin ayrı,  işitme engelli bireylerin ayrı, fiziksel engelli bireylerin ayrı ve zihinsel engelli bireylerin farklı olmak üzere, engel türlerinin farklılığından kaynaklanan farklı farklı sorunları, bu sorunlara ait çözüm yolları birbirinden farklık göstermektedir. Farklı nedenlere dayanan sorunlara aynı bakış açısıyla çözülmesinin mümkün olmadığı değildir. Her engel grubunun sorunlarını, ayrı ayrı değerlendirilerek, engelli bireylerinin sorununu çözme kavuşturmak gerektiğini belirtiyoruz" dedi. Engelli avukatların adliyelerde sorun yaşadığını belirten Sarı şöyle devam etti:
"Engelli avukatların yaşamakta oldukları en önemli sorunların bazıları, engelli bireylere yönelik ön yargılar, tutumlar ile adliye binalarına yönelik fiziksel çevrenin biz engelli avukatlar için erişilebilirolmaması engelli avukatların en büyük sorunları arasındadır. Fiziki çevre denildiğinde; öncelikle adliye binalarının içyapısı ve adliye çevrelerinden söz etmek gerekir. Maalesef, adliye binaları engelli avukatların mesleklerini diğer meslektaşlarıyla eşit koşullarda icra edebilmelerine olanak tanımadığı, herkes tarafından bilinmesine rağmen, en can yakıcı tarafı bu güne kadar kalıcı bir çözüm üretilememiş olmasıdır."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!