GeriSeyahat Avrupa’nın en hesaplı 10 gece kulübü
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avrupa’nın en hesaplı 10 gece kulübü

Avrupa’nın en hesaplı 10 gece kulübü

Eşsiz bir atmosferde birbirinden kaliteli müzikler eşliğinde sabaha kadar dans, parti ve eğlence için Avrupa’nın en hareketli, en sevilen ve en çok tercih edilen ve girişi 70 liranın altında en hesaplı 10 gece kulübü...

1) ÇEK CUMHURİYETİ, CROSS CLUB, PRAG: UÇUK KAÇIK BİR GECE KULÜBÜ

Avrupa’nın en hesaplı 10 gece kulübü


Gündüz bahçesinde bir şeyler atıştırabileceğiniz bir kafe, akşamüstü bir şeyler içebileceğiniz bir pub ve gece yarısı gerçekten müthiş, gerçekten benzersiz ve hatta biraz fazla garip bir gece kulübü. Metal parçaların, bakır kaplamaların, vidaların ve çarkların kullanıldığı ‘steampunk’ atmosferinden etkilenmiş bir tasarıma sahip. Rengârenk ışıklandırılmış duvarlarıyla son derece fantastik bir havası var. Böyle bir yerin var olduğuna bile inanamayacaksınız. Çağ ötesi yapısı ve ilginç tasarımıyla, farklı kültürleri bir araya getirmeyi amaçlayan Cross Club, sahnesinde ülkenin kaliteli ‘underground’ müzik gruplarını ağırlıyor. Canlı performanslar veya elektronik müzik eşliğinde dans etmek için en farklı bir ortam! (Giriş ücreti: Hafta içi ücretsiz, hafta sonu 15 TL)


2) İTALYA, GOA CLUB, ROMA: ÖZEL TASARIM GECE KULÜBÜ

Avrupa’nın en hesaplı 10 gece kulübü


Eski bir motosiklet tamirhanesinin küllerinden doğan, 700 kişilik kapasiteye sahip bir gece kulübü Goa. Adı, Hindistan kıyılarındaki dolunay partilerinden esinlenerek konulan gece kulübü, İngiliz lordlarının Hindistan’daki konaklarına benzer bir şekilde dekore edilmiş. Özel bir tasarımı var. Etrafa yayılan Hint objelerinin sebebi bu. ‘Acid Jazz’ müziğinden ‘Trip Hop’a kadar çok çeşitli müzik türlerinin çalındığı Goa’da, aynı zamanda elektronik müziğin her türünün en iyi temsilcilerinin eserlerine rastlamak da mümkün. (Giriş ücreti: 30 TL, goaclub.com)


3) AVUSTURYA, AUSLAGE CLUB, VİYANA: YENİ SANATÇILAR KEŞFETMEK İSTEYENLERE

Avrupa’nın en hesaplı 10 gece kulübü


300 kişilik kapasitesi, uygun fiyatı ve iyi içki seçenekleriyle kaliteli müzik ve sınırsız eğlence için saatlerce sıra beklemek zorunda kalmayacağınız bir dans kulübü Auslage! Bütün iyi gece kulüpleri gibi, tabii ki burası da karanlık, gürültülü ve dans etmek için mükemmel bir alana sahip. Yeni açılan ikinci katıyla, artık hem tekno hem de house müzik sevenlere eşsiz bir gece yaşama olanağı sunuyor. Avrupa’nın en iyi ‘underground’ müzik gruplarının da sahne aldığı kulüpte, her ay Funkroom’un düzenlediği bir partiyle sabaha kadar dans sizi bekliyor. Bilmeyenler için not: Funkroom Viyanalı DJ ve müzikseverlerin kurduğu yerel bir topluluk. (Giriş ücreti: 35 TL, club-auslage.at)


4) NORVEÇ, THE VİLLA, OSLO: DANSTAN KAÇAMAZSINIZ

Avrupa’nın en hesaplı 10 gece kulübü


Şehrin gençleri tarafından en çok tercih edilen gece kulübünde, ‘underground’ tekno müzik ve house müziğin iç içe geçtiği eğlenceli bir gece sizi bekliyor. Mükemmel ses sistemi, kaliteli müzik ve ilgi çekici ışık gösterisiyle, ününe ün katan kulüp, dışarıdan bakınca ne olduğunu anlayamayacağınız şekilde bir hayli izole bir yapıya sahip. 600 kişilik kapasitesiyle yerel DJ ve sanatçıların muhteşem performanslarının sergilendiği gece kulübünde, müziğin yarattığı büyüden kaçmanız mümkün değil. İşte bu yüzden kalabalığa karışıp dans etmenin tam yeri, tam zamanı! Not: Yaş sınırı 23. (Giriş ücreti: 35 TL, thevilla.no)


5) HOLLANDA, CLUB AIR, AMSTERDAM: DANS ETMEYE DOYAMAYACAKSINIZ

Avrupa’nın en hesaplı 10 gece kulübü


Rembrandtplein yakınlarında, yani tam olarak şehrin merkezinde bulunan Club AIR, kapsamlı bir elektronik müzik programıyla konuklarına benzersiz bir gece yaşatıyor. AIR, her odası sanki ayrı bir gece kulübüymüş hissi yaratan üç farklı bölmeden oluşuyor. Burası toplamda beş bar, iki sigara içilen alan ve 1300 kişilik kapasitesiye sahip. Void Acousitics ses sistemi ve video projeksiyon ekranının da bulunduğu ışıklı duvarlarıyla fazlasıyla donanımlı bir gece kulübü. Dans ederken eşyalarımı ne yapacağım diye düşünenlerin içi rahat olsun, uygun bir fiyata eşyalarınızı kilitli dolaplara bırakabilirsiniz. Ufak bir hatırlatma: İçkilerinizin ödemesini yapacağınız AIR kartınızı almayı ihmal etmeyin!  (Giriş ücreti: Etkinlik çeşidine göre 35-50 TL arasında, air.nl)

6) PORTEKİZ, LUX, LİZBON: ŞEHRİN EN MEŞHUR GECE KULÜBÜ

Avrupa’nın en hesaplı 10 gece kulübü


Lizbon’un en meşhur gece kulübü olarak bilinen Lux, çılgın bir iç tasarıma sahip. Kulübün belli kısımları düzenli aralıklarla yeniden dekore ediliyor. Sürekli yenilenen videolar ve ışık oyunları da bu değişime ayak uyduruyor. Böylece sürekli yenilenerek, şık ve modern bir anlayışla hizmet veriyor. Nispeten sosyetik bir ortam gibi görünse de, herkese açık, eğlenceli ve ilginç bir mekân. Elektro müziğin sesine kulak vererek, adımlarınızı ona göre ayarlamak isteyeceğiniz güzellikte bir ses sistemi ve dans pisti var. Dünyanın en meşhur DJ’lerinin performansına dansınızla eşlik etmeye doyamayacağınız bu gece kulübünün, üst katında daha alternatif müzikler çalan bir barı ve Tagus Nehri manzarasıyla devasa bir terası var. Giriş ipucu: Şık rahat bir tarzda giyinmeniz tavsiye edilir. (Giriş ücreti 40-50 TL arasında, luxfragil.com)

7) HIRVATİSTAN, BARBARELLA’S DISCOTHEQUE, TİSNO: YILDIZLARIN ALTINDA DANS

Avrupa’nın en hesaplı 10 gece kulübü


The Garden Festival’in arkasındaki kişiler tarafından yönetilen Barbarella’s Discotheque Soundwave, Electric Elephant ve Stop Makin Sense gibi etkinliklere de ev sahipliği yapmış. Normalde 1970’lerin retro dekorlarının kullanıldığı bir kapalı mekân gece kulübü olan Barbarella’s, yaz aylarında sabahın ilk ışıklarına kadar dans edebileceğiniz bir açık hava kulübüyle hizmet veriyor. ‘After-party’leriyle meşhur olan gece kulübü, yıldızların altında eğlenen kalabalığın gündoğumunu dans ederek karşılayabileceği harika bir ortama sahip. Mekânın deniz kenarında olması da cazibesine cazibe katmış.
(Giriş ücreti: 45 TL, watchthegardengrow.eu)


8) ALMANYA, BERGHAIN PANORAMA BAR, BERLİN: BİTMEK BİLMEYEN HAFTA SONU PARTİLERİ

Avrupa’nın en hesaplı 10 gece kulübü


Tüm hafta sonu müzik, parti, dans ve eğlence için en doğru adres Berghain Panorama Bar! Burası, defalarca dünyanın en iyi gece kulüplerinden biri olarak seçilmiş. Cuma gecesinden başlayıp cumartesi öğlene kadar devam eden bitmek bilmeyen partiler, cumartesi gecesi yeniden başlayarak pazartesi sabahı son buluyor. Gece kulübünde, DJ’lerin genelde tekno müzik çaldığı Berghain olarak adlandırılan karanlık oda ve üst katta daha çok house müzik çalınan Panorama Bar olmak üzere iki ayrı dans pisti bulunuyor. Ayrıca giriş katında bulunan, farklı bir kapıdan girilen ve içeriye yalnızca erkeklerin alındığı daha küçük bir kulüp olan Berghain Kantine var. Kapıda sıkı bir güvenlik önlemi mevcut. Giriş ipucu: Erken gelin, sırada sabırla bekleyin ve günlük kıyafetlerden asla vazgeçmeyin! (Giriş ücreti: 50 TL, berghain.de)

9) FRANSA, YOYO, PARİS: DANS EDERKEN SANATI HİSSEDİN

Avrupa’nın en hesaplı 10 gece kulübü


Dünyanın en ünlü sanatçılarının ve DJ’lerinin sahne aldığı YOYO, hem konser salonu hem de gece kulübü olarak düşünülebilir. Hafta sonları çeşitli grupların konser verdiği salon gece yarısıyla beraber özellikle elektro müzik türlerinin çalındığı bir gece kulübüne dönüşüyor. Avrupa’nın en büyük modern sanat alanı olan Palais de Tokyo’nun altında bulunan YOYO’da, dekorasyonu ve duvarlarında bulunan yazı ve çizimlerle gerçekten de ‘underground’ bir ortamda olduğunuzu hissedeceksiniz. Ama rahat olun, aslında burası hafta içi sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapan sakin bir mekân. Kimi zaman siz dans ederken duvarlara sanat eserlerinin görselliği yansıtılıyor, kendizi dansa kaptırıp aman ha sanatı ihmal etmeyin. Giriş ipucu: Spor ayakkabılar ve salaş kıyafetlerle gitmeyin! (Giriş ücreti: Etkinlik çeşidine göre 50-65 TL arasında, yoyo-paris.com)


10) İSPANYA, CARPE DİEM LOUNGE CLUB (CDLC), BARSELONA: ORYANTAL TARZIYLA BAŞ DÖNDÜRÜCÜ

Avrupa’nın en hesaplı 10 gece kulübü


Gün içinde Akdeniz’in eşsiz manzarası eşliğinde kokteylinizi yudumlayabileceğiniz, akşamüstü birbirinden leziz yemekleri tadabileceğiniz CDLC, gece yarısına doğru masaların toplanmasıyla dans pistine dönüşüyor. Deniz kenarındaki konumu, oryantal tarzda dekore edilmiş iç tasarımı ve gizemli atmosferiyle, son derece sıradışı bir gece kulübü. Şehrin en güzel kadınlarının birbirinden şık kıyafetlerle katıldığı partiler, size çok iyi gelecek. Mistik Doğu atmosferinin, hareketli Batı müzikleriyle ahengini hissedeceğiniz mekânda, bırakın ruhunuz dans etsin, siz sadece ‘Anı Yaşa’yın... (Giriş ücreti: 70 TL, cdlcbarcelona.com)

False