Avrupa'da paskalya alarmı

Güncelleme Tarihi:

Avrupada paskalya alarmı
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 01:31

Avrupa’da Paskalya kutlamalarına yoğun güvenlik önlemleri damga vurdu. Kiliselerin girişinde ve çevresinde olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.

Haberin Devamı

Kiliseye gelenler aranarak içeri alındı. Vatikan’da da Papa Françesko’nun konuşmasını dinlemek üzere Aziz Petrus Meydanı’na gelenleri polis aradı.

PASKALYA Bayramı dolayısıyla dün Avrupa’da olduğu gibi İstanbul’da da düzenlenen ayinlerde yoğun güvenlik önlemleri alındı. İstiklal Caddesi’ndeki Saint Antuan Kilisesi’ne gelenler, güvenlik kontrolünden geçirildikten sonra içeri alındı. Büyük bir Türk bayrağının asıldığı kilisedeki ayine katılanlar İncil’den bölümlerin okunması ve ilahilerin seslendirilmesinin ardından ardından mum yaktı, isteklerini yazarak dilek duvarına astı. Yoğun ilgi gören ayine katılanlara Paskalya çöreği ve renkli yumurtalar dağıtıldı.

Avrupada paskalya alarmı

Haberin Devamı

PAPA’DAN MESAJ

Hıristiyan dünyasının merkezi Vatikan’da da yoğun güvenlik önlemleri vardı. Papa Françesko’nun konuşmasını dinlemek üzere Aziz Petrus Meydanı’na gelenleri polis aradı. Arananlar arasında rahipler de bulunuyordu. Papa, Paskalya mesajında, göçmenlerin ve mültecilerin reddedilmesiyle ilgili konuştu. Papa Françesko ayrıca Suriye’deki iç savaşa da değinerek BM aracılığında İsviçre’nin Cenevre kentinde muhalefet ile Esad rejimi arasında yürütülen dolaylı görüşmelere dair ümidini dile getirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!