‘Zümrüdü Anka Yolunda’ yarın TÜYAP’ta

Güncelleme Tarihi:

‘Zümrüdü Anka Yolunda’ yarın TÜYAP’ta
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2023 10:23

Konsolos Ülkü Alemdar’ın 114 şiirden oluşan, resimlerle ve düz yazılarla desteklenen 247 sayfalık kitabı, İstanbul TÜYAP Fuarı’nda yarın okuyucularıyla buluşuyor.

Haberin Devamı

LONDRA’da 2015-2019 yılları arasında KKTC Konsolosu olarak görev yapan Ülkü Alemdar, büyük bir kısmını İngiltere’deyken yazmış olduğu şiirleri, ‘Zümrüdü Anka Yolunda’ adıyla kitaplaştırarak yayımladı. Ön ve arka kapağını, Londra Regent Street’in yılbaşı ışıklandırmaları olan ‘Melekler’in fotoğraflarının oluşturduğu kitabında, Alemdar sık sık İngiltere’den bahsetti. Halen KKTC İstanbul Başkonsolosluğu’nda ‘Konsolos’ olarak görevine devam eden Alemdar’ın 114 şiirden oluşan ve resimlerle ve düz yazılarla desteklenen 247 sayfalık kitabı, İstanbul TÜYAP Fuarı’nda yarın okuyucularıyla buluşuyor. Ayrıca, ‘Zümrüdü Anka Yolunda’ adlı kitap, hepsiburada.com, trendyol.com, D&R gibi birçok internet sitesinden temin edilebiliyor. Alemdar, kitabında, kitaplaştırma amacıyla yazmaya Londra’daki konsolosluk göreviyle birlikte yöneldiğini ifade etti. Yayımlanan şiirlerinin çok büyük bir bölümünü; İngiltere Türk toplumunun sıcaklığının yanı sıra, Londra’nın çok etnikli ve çok kültürlü toplumsal yapısının ahenkli işleyişinin üzerinde yarattığı etkiyle yazdığını belirtti.

‘Zümrüdü Anka Yolunda’ yarın TÜYAP’ta

‘Zümrüdü Anka Yolunda’ yarın TÜYAP’ta

‘Zümrüdü Anka Yolunda’ yarın TÜYAP’ta

‘Zümrüdü Anka Yolunda’ yarın TÜYAP’ta
15 MİLYONLUK LONDRA
Alemdar, gurbet kuşlarının başkentlerinden biri olarak nitelediği 15 milyonluk Londra’da, 300’den fazla değişik dil konuşulmasına rağmen, ‘duygu dili’nin aynı olduğunu defalarca tecrübe ettiğini de kaydetti. Alemdar şöyle devam etti: “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinin yanı sıra, İngiltere, Galler, İskoçya ve Avrupa’ya yaptığım geziler, aynı zamanda, benim şiir yolculuklarım oldu. Kendi yaşam tecrübemin yanında, gezdiğim gördüğüm yerlerde tanıdığım insanların hayat hikâyeleri, beni, manevi açıdan evrensel olan bu yaşanmışlıkları kaleme almaya yöneltti. Yarım yüzyılı aşmış hayat yolculuğumdaki tecrübelerimi ve son dönemde de başka topraklarda elde ettiğim değişik yaşamlardan ortak izlenimlerimi şiirleştirerek, ‘Belki birilerine yardımı olur’ diye bir kitapta toplamaya ve çok daha geniş bir kitleyle paylaşmaya karar verdim.” Alemdar, kendisiyle yaptığımız görüşmede, en kısa zamanda, ‘Zümrüdü Anka Yolu’ adlı kişisel gelişimi amaçlayan bu yolculuğu kaleme almaya başladığı Londra’ya da bir ziyaret gerçekleştirmek istediğini belirterek, tüm okuyucularına selam ve sevgilerini gönderdi.

BAKMADAN GEÇME!