Zorlu günleri dayanışmayla atlatacağız

Güncelleme Tarihi:

Zorlu günleri dayanışmayla atlatacağız
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2023 12:07

Türkiye ve Suriye’deki depremlerde hayatını kaybedenler için Almanya’nın başkenti Berlin’de ve Düsseldorf’ta anma programları düzenlenip dualar edildi.

Haberin Devamı

BERLİN İslam Federasyonu öncülüğünde tarihi Brandenburg Kapası önünde gerçekleştirilen anma etkinliğinde, depremde hayatını kaybedenler için dualar edildi. DİTİB, Milli Görüş ve UID’in yanı sıra MÜSİAD ve Euba gibi işverenler dernekleri de anma törenine katılarak destek verdi. Berlin Başkonsolosu Rıfkı Olgun Yücekök ile Berlin Büyükelçiliği’nde Elçi Müsteşarı Fulya Yücekök’ün de katıldığı anma töreni, sela okunmasıyla başladı.

Zorlu günleri dayanışmayla atlatacağız
Tahir Sözen’in sunumunu yaptığı törende imam Fatih Küçük Kur’an-ı Kerim okurken, 12 Apostel Kilisesi Papazı Burkhard Bornemann da kısa konuşmasının ardından İncil’den dua etti.
Zorlu günleri dayanışmayla atlatacağız
Büyük felakette hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifalar dileyen Başkonsolos Yücekök, depremden hemen sonra Almanya’da başlatılan yardım kampanyaları ve dayanışmanın güzel bir örnek teşkil ettiğini söyledi. Berlin’de toplanan yardımların afet bölgesine ulaştığını ifade eden Yücekök, “Yaraları birlikte sarmak istiyoruz. Federal ve eyalet kuruluşları ile iş birliği halinde çalışmaları sürdürüyoruz. Zorlu günleri dayanışma ile atlatacağız” dedi.
Zorlu günleri dayanışmayla atlatacağız

Burhan Kesici

Haberin Devamı

ŞEHİRLER HARAP OLDU
Almanya İslam Konseyi Başkanı Burhan Kesici de depremde göçük altında kalanları kurtarmaya giden Alman arama kurtarma ekiplerine teşekkür etti: “Bundan 23 yıl kadar önce, Türkiye’deki evimizin de bulunduğu Marmara bölgesinde bir deprem yaşadık. Çok sayıda insan hayatını kaybetti ve binlerce ev yıkıldı. Akrabalarımızın neredeyse yüzde 90’ının bölgede olması ve çok az haber almamız nedeniyle o zamanki görüntülere hâlâ aşinayım. Ancak birkaç gün önce yaşadığımız bu depremin boyutu kıyaslanamaz. Bütün şehirler ve bölgeler harap oldu. Ölen 35 bin kişinin yasını tutuyoruz, bu sayı daha da artacak. Allah yakınlarına sabır, 100 binden fazla yaralıya acil şifalar ve evsizlere başlarını sokacak bir çatı nasip etsin. Alman yardım çalışanlarını da övmek isterim. Dayanışmaları ve yardım etme istekleri örnek teşkil edecek nitelikteydi. Dünyanın dört bir yanından gelen yardım görevlileri olay yerindeydi ve birçok insanın enkaz altından çıkarılmasına yardımcı oldular. Almanya’daki ve dünyanın dört bir yanındaki insanların tepkisi örnek ve kahramancaydı. Bunu unutmayacağız.”

Zorlu günleri dayanışmayla atlatacağız
BEKLEME SÜRELERİ UZUN
Dinler Masası Duisburg tarafından düzenlenen etkinliğe ise Duisburg Büyükşehir Belediye Başkanı Sören Link, Federal Meclis Başkanı Baerbel Bas (SPD), SPD milletvekili ve İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Mahmut Özdemir, milletvekilleri Lamya Kaddor (Yeşiller), Frank Börner (SPD) Volker Mosblech (CDU) ve Dinler Masası’nı oluşturan dini cemaat temsilcileri katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yerel siyasetçi (CDU) Deniz Güner yaptı.
Zorlu günleri dayanışmayla atlatacağız

Deniz Güner

Haberin Devamı

Depremzedelerin Almanya’da bulunan yakınlarının yanına gelebilmesi için açıklanan vize kolaylığı düzenlemesine değinen Güner, Duisburg Yabancılar Dairesi’nde oturum, kimlik almak için bile aylarca bekleme süresi olduğunu, bu konuya çözüm bulunması gerektiğini söyledi. Depremzedelerin acılarını paylaştığını belirten Federal Meclis Başkanı Baerbel Bas ise Suriye’nin de depremden etkilendiğini, zaten savaş dolayısıyla sefalet içinde olan bölgenin daha da yıkıldığını ve oraya da yardımların mutlaka ulaştırılması gerektiğini belirtti.

Zorlu günleri dayanışmayla atlatacağız

Federal Meclis Başkanı Baerbel Bas

‘ÜLKE OLARAK FACİA YAŞIYORUZ’
Düsseldorf Başkonsolosu Ayşegül Gökçen Karaarslan da depremin yıkıcı etkilerine dikkati çekti: “Depremin ardından müthiş bir seferberlik, dayanışma yaşandı. Enkazlardan son canlı kurtarılana kadar herkes canla başla çalışıyor. Sizler de burada sağ olun desteğinizi hissettirdiniz, acımızı hep birlikte paylaştık. Bağışlarınızı gördükçe bizler de mutlu oluyoruz. Kuzey Ren Vestfalya (KRV) makamları da ilk andan itibaren bizlerle beraber. Duisburg Belediye başkanı Sören Link bizi ilk arayanlardan biriydi. Biliyorsunuz, buradan gönüllü kurtarma ekipleri deprem bölgesine gitti.” Duisburg Belediye Başkanı Sören Link de depremin kendilerini derinden sarstığını, depremden ağır hasar verdiği Gaziantep’le kardeş şehir olduklarını ifade etti. “Burada yakınları olan insanlarla ve Suriye dahil tüm deprem bölgesindeki insanların acılarını paylaşıyoruz” diyen Link, ellerinden gelen yardımı yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Zorlu günleri dayanışmayla atlatacağız

Sören Link

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından Dinler Masası’nı oluşturan Katolik, Ortodoks, Protestan, Musevi, Alevi, Müslüman cemaat temsilcileri kendi dillerinde ve inançlarında depremde hayatını kaybedenler için dua ettiler.

Zorlu günleri dayanışmayla atlatacağız
DİTİB Duisburg Merkez Camisi görevlisi Niyazi Tok, Türkçe ve Almanca duaların yanı sıra selanın anlamını açıkladı ve sela okudu.
Zorlu günleri dayanışmayla atlatacağız

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!