Zengin İsveç’in göçmeni fakir

Güncelleme Tarihi:

Zengin İsveç’in göçmeni fakir
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2011 14:30

İSVEÇ’te 10 yıl içinde yoksulluk sınırı içinde yaşayan çocuklu aile sayısının arttığı ve bu ailelerin göçmen kökenli oldukları bildirildi.

Haberin Devamı

İsveç Çocukları Koruma Derneği (Redda Barnen) araştırmasına göre İsveç’te 220 bin çocuk, aileleriyle çok düşük bir gelirle yaşıyor ve bu rakam İsveç’te yaşayan çocukların yüzde 11,5’una denk geliyor. Açıklamada, son 10 yılda kişi başına düşen milli geliri sürekli artan ve zengin ülkeler sıralamasında önemli bir yere ulaşan İsveç’teki bu iyileşmenin, göçmen çocukların gelirinde bir değişiklik yapmadığı, zengin İsveçli çocuklar ile yoksul göçmen çocuklar arasındaki uçurumu daha da açtığı belirtildi.

UTANÇ VERİCİ
İsveç Çocuk Koruma Derneği Genel Sekreteri Elisabeth Dahlin’in açıkladığı rapora göre, yoksul çocukların en çok olduğu kent Malmö. Dahlin, BM Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin, her ülkenin tüm çocuklara kaynaklarını eşit derecede kullanma ve iyi yaşam koşulları sunma zorunluluğu getirdiğini hatırlattı. Zengin bir ülke olarak İsveç’in BM’nin çocuklara tanıdığı bu hakkı ihlal etmesinin utanç verici olduğunu kaydeden Elisabeth Dahlin, “İsveç’te çocukları yoksulluktan korumak için mücadelemizi sürdürmek zorundayız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!