Zafer Bayramı, Kosova’da törenlerle kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Zafer Bayramı, Kosova’da törenlerle kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2023 10:49

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçiliği tarafından resepsiyon düzenlendi. Başkent Priştine’deki büyükelçilik rezidansında düzenlenen resepsiyona, Kosova İçişleri Bakanı Celal Sveçla, Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, milletvekilleri Fidan Brina Jılta ile Enis Kervan, Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanlığı temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. Tören saygı duruşu ve Türkiye ile Kosova milli marşlarının okunmasıyla başladı.

Haberin Devamı

BURADA bir konuşma yapan Kosova Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı, şunları söyledi: “100 yıl önce bugün bağımsızlığımızın son ve en büyük savaşı Türk askerinin zaferi ile sonuçlandı. Bağımsızlığımız için Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimize göstermiş oldukları fedakârlık için minnettarız. Bu, Türkiye’nin modern tarihinde çok önemli bir sayfadır. Çünkü bizler, sadece askeri bir zaferi kutlamıyoruz, aynı zamanda savaşın ardından kalıcı bir barışın sağlanmasını kutluyoruz. Bağımsızlık savaşımızın ardından Lozan Barış Antlaşması’nı imzaladık. Lozan Barış Antlaşması, sınırlarımızın tanınmasını ve uluslararası camianın güçlü bir parçası olmasını sağlamıştır. Bugün, Lozan Barış Antlaşması 100. yılını doldurmaktadır. Avrupa’da sınırlar birçok kez değişti ama Lozan Barış Antlaşması ile sınırlarımız hiç değişmedi. Zafer Bayramı bizlere sadece savaş için cesareti değil, aynı zamanda kalıcı barış için güçlü bir diplomasinin önemini hatırlatmaktadır. Kalıcı barış, bizler için en önemli zaferdir.”
Büyükelçi Angılı, konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajını okudu. 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonu, verilen kokteyl ile sona erdi.

Zafer Bayramı, Kosova’da törenlerle kutlandı

Zafer Bayramı, Kosova’da törenlerle kutlandı
ŞEHİRDE DE KUTLANDI
Bir diğer kutlama, Türk nüfusunun yoğun olarak yaşadığı Kosova’nın güney bölgesindeki Prizren’de gerçekleşti. Filizler Atatürkçü Türk Kültür ve Sanat Derneği tarafından Prizren’in Şadırvan merkezinde düzenlenen törene vatandaşlar yoğun katılım sağladı. Filizler Derneği ile Doğru Yol Türk Kültür ve Sanat Derneği folklor ekiplerinin gösterileri vatandaşlar ve turistler tarafından ilgiyle izlendi.

 

BAKMADAN GEÇME!