Yuvamızı dağıtmayın

Güncelleme Tarihi:

Yuvamızı dağıtmayın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2011 19:53

Bad Salzuflen'de Tekin çifti, evlerini terk eden büyük kızlarının iftirası yüzünden 3 ve 5 yaşlarındaki çocuklarına gençlik dairesinin el koyduğunu iddia etti. Çocuklar, bilirkişi raporu hazırlanana kadar bakıcı ailede tutulacak.

Haberin Devamı

Almanya’nın Bad Salzuflen kentinde oturan Kırklarelili Bülent (42) ile Kevserhatun Tekin (39) çiftinin iki çocuğu 18 yaşlarındaki kızlarının şikayeti üzerine gençlik dairesi tarafından alınarak bakıcı aileye verildi. 15 günden beri sinir krizleri geçiren çift, Türk makamlarından yardım bekliyor. 3 ve 5 yaşlarındaki çocukların kreşte bulundukları sırada kendilerine haber verilmeden alındığını söyleyen Tekin, "Evden kaçarak bir yurda yerleşen 18 yaşındaki kızım bizi şikayet etmiş. Kardeşlerine şiddet uyguladığımızı söylemiş. Oysa biz yavrularımızı gözümüzden bile sakınırız. Büyük kızımızın psikolojisi yerinde değil. Onun bu yönde beyanını ciddiye alıp bizi parçaladılar. Olayı mahkemeye götürdük. Yargıç bize inanmadı. Bilirkişi raporu hazırlanacakmış. O süre içinde çocuklarımız bakıcı ailede kalacak. Biz yavrularımızı gözümüzden sakınırken başımıza neler geldi. Neden bize inanmıyorlar? Derdimizi anlatacak kimse bulamıyoruz" dedi.

SİZE AYIRACAK VAKTİMİZ YOKTU DEYİN
Bu uygulamanın aile huzurlarını tamamen yok ettiğini söyleyen Bülent Tekin, gençlik dairesinin ilginç taleplerini de şöyle sıraladı:

"İlk buluşma gerçekleştiği zaman Almanca konuşmamızı, Türkçe konuşmamamızı ve çocuklar ağlarsa görüşmeyi hemen keseceklerini söylediler. Eğer çocuklar bize sorarsa, 'bizi neden buraya verdiniz?' diye, biz de çocuklara 'sizlere ayıracak vaktimiz yoktu', diye cevap verecekmişiz. 3 yaşındaki oğlum nasıl Almanca konuşacak? Biz nasıl anlaşabileceğiz, derdimizi Alman kontrolcü yanında nasıl anlatacağız? Lütfen Türk makamları, Türk kökenli milletvekilleri, Münster Başkonsolosluğu, Türk avukatlar bize yardımcı olun. Çocuklarımızı bize versinler. Ben 40 yıllık emeğimizi burada bırakıp Türkiye’ye temelli gitmeye bile razıyım. Yeter ki çocuklarımıza kavuşalım. Burada göz göre göre bir aileyi parçalıyorlar. Eşim her gün sinir krizi geçiriyor. Evde sessizlik ve gözyaşları hakim. Bu olay bize çok acı veriyor ve sağlığımız bozuluyor. Lütfen yetkililer sesimizi duysunlar."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!