Youngenç'in klasik müzik ziyafeti

Güncelleme Tarihi:

Youngençin klasik müzik ziyafeti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2007 17:35

Genç Alman Türk Filarmoni Orkestrası'nın 'Youngenç' Berlin Güzel Sanatlar Akademisi'nde konser verdi.

Haberin Devamı

Türk ve Alman konservatuvar öğrencilerinin oluşturduğu 'Youngenç' Alman Türk Filarmoni Orkestrası, Türkiye ve Almanya arasında dostluk köprüsü görevini üstlendi. Türkiye'deki müzik eğitiminin kalitesini ve Türk öğrencilerin yeteneklerini keşfeden Alman sanat yönetmeni Rene Giessen ve Dr. Clemens Lukas, 'Avrupa kültürünün beşiği Boğaziçi ve antik Anadolu'ya kadar uzanmaktadır. Türk ve Alman konservatuvar öğrencilerinden oluşan yeni orkestrayla iki ülke arasındaki diyalog ve dostluğa katkı sağlamak istiyoruz' dediler.
Münih'te müzik eğitimini başarıyla sürdüren piyanist Yudum Çetiner'in de aralarında bulunduğu Türk ve Alman genç yeteneklerden oluşan 'Youngenç' Orkestrası, günümüz Türk bestecilerinin çağdaş klasik müzik ile Batı Avrupa klasik müziği arasındaki bağı en yüksek seviyede araştırmak için çalışmalar yapıyorlar. İlk konserlerini Schweinfurt'ta veren YounGenç, ikinci konserini Berlin Güzel sanatlar Akademisi salonlarında verdi.
Orkestra başta Mozart olmak üzere değişik eserleri seslendirdi. Alman Türk Filarmoni Orkestrası Müdürü Dr. Clemens Lukas, üçüncü konserlerini İzmir'de vereceklerini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!