Yıllar önce hazırlanan broşür, şimdi seçim kazandıracak

Güncelleme Tarihi:

Yıllar önce hazırlanan broşür, şimdi seçim kazandıracak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2023 10:49

Bavyera Başbakan Yardımcısı ve Hür Seçmenler Genel Başkanı Hubert Aiwanger’in gençliğinde Yahudi karşıtı bir broşür bulundurmasıyla ilgili skandalın patlak vermesinden sonra partisi uçuşa geçti.

Haberin Devamı

‘Bayerischer Rundfunk’ (BR) medya grubunun son anketine göre Hür Seçmenler, yüzde 17 ile şimdiye kadarki en yüksek oy oranına ulaştı. Hür Seçmenler, mayıs ayında yine BR tarafından yapılan ankete göre oylarını 5 puan artırdı. Anket sonucunu değerlendiren uzmanlara göre seçmen, Aiwanger’in Yahudi karşıtı broşür olayına karışmasını sorun olarak görmüyor. Hür Seçmenler’in yükselişinin, eyalet seçimlerine üç hafta kala Bavyera Başbakanı Markus Söder’in canını sıktığı yorumlarına da neden oldu. Seçim öncesinde yüzde 40’tan fazla oy hedefleyen CSU, son ankette yüzde 36’da kaldı. Bu süre içinde Söder’in partisinin 40 puanı aşması zor gözüküyor.
Son ankette Yeşiller 1 puan kaybederek yüzde 15 ile en güçlü üçüncü parti konumunda. Yeşiller’i yüzde 13 ile AfD, yüzde 9 ile SPD takip ediyor. FDP bir puan kaybederek yüzde 3 ile parlamentoya giremiyor. Bu sonuca göre şu anda iktidarda olan CSU ile Hür Seçmenler koalisyonu devam edecek.

BAKMADAN GEÇME!