Yeşillerin adayı Eckardt, Augsburg'da

Güncelleme Tarihi:

Yeşillerin adayı Eckardt, Augsburgda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2013 17:30

Yeşiller Partisi milletvekili adaylarından Katrin Göring-Eckardt, seçim çalışmaları için Almanya'nın Augsburg kentine geldi.

Haberin Devamı

22 Eylül'de gerçekleşecek olan genel seçim çalışmaları kapsamında yapılan seçim turuna Bavyera eyalet meclis adayı Cemal Bozoğlu, Meclis Grup Başkanvekilli Ekin Deligöz ve Yeşiller Partisi'nin başkanı Claudia Roth'da katıldı.

Göring-Eckardt, öncelikle Bavyera eyalet seçimlerine odaklı olduğunu söyledi ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'i 'cehalet' ile suçladı. Seçim çalışmalarına geç katılan Roth ise vatandaşlardan hem eyalet seçimlerine hem de genel seçimlere katılmalarını istedi.

Bozoğlu, Seçimlere beş gün kaldı ve artık son 100 metreyi koşuyoruz. Son altı aydır yoğun bir seçim kampanyası yaşadık ve özelikle son iki hafta bütün enerjimizle Yeşiller için ve politik bir değişim için çalıştık. Bu çalışmalarda cok yoğun bir şekilde toplumun desteğini hissettim. Sonuç istediğimiz gibi olmasa bile bu destek çok güzel. Ancak bu atmosfere ve yaptığımız işlere baktığımızda başaracağımızı umuyorum ve ilk deva Bavyera parlamentosuna göçmen kökenli birisinin girmesini sağlayacağımızı düşünüyorum. O nedenle verilen bütün destekcilere teşekkür ediyorum. Eğer başarırsak, bu bütün destekverenlerin bir başarısı olacak ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Konuşmasında bu seçimlerin çok önemli olduğunu dile getiren Deligöz, Bir hafta sonra Bavyera'da eyalet seçimleri var ve bu seçimler Almanya için çok önemli. Eğer Almanya'nın gelişmesini ve modernleşmesini istiyorsanız, Yeşilleri seçmek zorundasınız. Yabancıların haklarını ve çifte vatandaşlık gibi sorunları baştan beri savunduk. Burada yaşayan yabancı asıllı gençlere okul hayatlarında, iş bulmalarında yardımcı olan parti bizdik. Biz bu ülkeyi değiştirmek istiyoruz. O yüzden seçimlere katıllın ve kendi hakkınızı kullanın. Kendi haklarımızı kullanmazsak bizi kimse ciddiye almaz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!