Yeşillerin adayı cami ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Yeşillerin adayı cami ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2012 12:22

ALMANYA'nın Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti, 13 Mayıs'taki eyalet seçimlerinin yanı sıra, haziran ayında Duisburg'ta yapılacak Duisburg Anakent Belediye Başkanlığı seçiminin de heyecanını yaşıyor.

Haberin Devamı

Partiler eyalet milletvekili adaylarını tanıtırken, aynı zamanda belediye başkanı adaylarını da halkla buluşturuyor. Yeşiller Duisburg Anakent Belediye Başkan adayı İngrid Fitzek de bu çerçevede Duisburg'taki DİTİB Ayasofya Camisi'ni ziyaret etti.

1995-2000 yılları arasında Yeşiller Eyalet Milletvekilliği yapan Fitzek, 2006 yılından beri Essen Üniversitesi Emansipasyon (kadın-erkek eşitliği) Sözcülüğü görevini yürütüyor. Krefeld doğumlu 53 yaşındaki sosyal bilimci Fitzek,

"34 yıldan beri Duisburg'ta yaşıyorum. Duisburg'ta doğan, büyüyen, yaşayan herkes Duisburgludur. Kökenlere çok fazla vurgu yapmak doğru değil. Önemli olan, farklı kökenlerden gelenlerin katkılarıyla barış, uyum ve huzur içinde yaşamak" dedi.

Ingrid Fitzek ayrıca, göçmen kökenlilerin yönetici pozisyonlara daha fazla dahil edilmesi ve bunun teşvik edilmesi gerektiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!