Yeşiller’den sonbahar resepsiyonu

Güncelleme Tarihi:

Yeşiller’den sonbahar resepsiyonu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2022 12:17

Berlin’de Charlottenburger-Wilmersdorf İlçesi Yeşiller Teşkilatı’nın düzenlediği sonbahar resepsiyonunda hem eğlenildi hem de ileriye dönük hedefler konuşuldu.

Haberin Devamı

İLÇE Belediye Başkanı Kirstin Bauch, Yeşiller’in Berlin Teşkilat Başkanı Susanne Mertens, Yeşillerli Federal Aile, Yaşlılar, Kadınlar ve Gençlik Bakanı Lisa Paus ve Berlin Eyalet Bilim, Sağlık, Bakım ve Eşitlik Senatörü Ulrike Gote’nin de yer aldığı sonbahar resepsiyonuna aralarında Türkiye kökenlilerin de bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. İlçe Belediye Başkanı Kirstin Bauch’un moderatörlüğünü yaptığı etkinlikte kürsüye çıkan Bakan Lisa Paus ve Senatör Ulrike Gote, hem çalışmaları hakkında hem de hedeflerine dönük açıklamalarda bulundular. 

Yeşiller’den sonbahar resepsiyonu

‘ÇABALARIMIZ SÜRÜYOR’
Bakan Lisa Paus, 2 buçuk yıldan beri süren pandeminin yanında Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle ortaya çıkan enerji krizinin de yaşandığı çok zor bir dönemde hükümet olduklarını belirtirken, “Bütün bu zor şartlara rağmen insanlarımızın mağdur olmaması için hükümetimiz elinden geleni yapıyor. Aynı şekilde sosyal hakların genişletilmesi yönünde çalışmalarımızı da aksatmadan sürdürüyoruz” dedi. Bakanlığı’nda 900’den fazla elemanın çalıştığını kaydeden Paus, okul çağındaki her dört çocuktan birinin psikolojik sorunları olduğuna işaret ederek, yıllardır kendisinin çok önem verdiği çocuk parası yerine, ‘Çocuk Temel Güvenliği’ (Kindergrundsicherung) adı altında çok daha kapsamlı ve daha sosyal yeni bir yasa hazırladıklarını, bu yasanın 2023 yılı başında yürürlüğe gireceğini vurguladı.

Haberin Devamı

'2 BİNE YAKIN ELEMAN ÖZVERİYLE ÇALIŞIYOR'
Geçen yıl Kassel Kentin’den Berlin’e transfer olan ‘süper senatörlük’ olarak anılan Bilim, Sağlık, Bakım ve Eşitlik Senatörü Ulrike Gote de kendi senatörlüğünde 2 bine yakın elemanın özveriyle çalıştıklarını, onları tanımanın heyecan verici olduğunu belirterek, çeşitliliğin önemine dikkati çekti. Türk-Alman İşverenler Birliği (TDU) Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Doğan Azman, TDU Büro Yöneticisi ve Ekonomi dergisi redaktörü Mümtaz Ergün’ün de katıldığı resepsiyon açık havada ve samimi bir ortamda gerçekleşti.

BAKMADAN GEÇME!