Yeşillerden kız öğrencilere davet

Güncelleme Tarihi:

Yeşillerden kız öğrencilere davet
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2011 17:38

YEŞİLLER Partisi Aşağı Saksonya Eyalet Meclisi Grubu, 25 kız öğrenciyi, "Kızlar en başa! şimdi!" sloganı altında Hannover Eyalet Meclisi’ne davet edecek.

Haberin Devamı

Katılan öğrenciler, meclis toplantısı izleyip, milletvekilleriyle tartışma ve milletvekilerinin bir iş gününü takip etme fırsatı bulacaklar.

"Bu şekilde genç kızlarımızı, siyasete atılmaları için teşvik ve motive etmek istiyoruz" diyen Yeşiller Milletvekili Elke Twesten, kadınların Almanya nüfusunun yarısını oluşturmasına rağmen, meclislerde çok az sayıda yer aldıklarına dikkat çekerek, "Örnek olarak bizim meclisimizin sadece üçte birini kadın milletvekileri oluşturuyor. Bu demokrasi açısından çok acı bir durumdur" dedi.

Meclislerde yok denilecek kadar az sayıda göçmenin olduğunu söyleyen Yeşiller Milletvekili Filiz Polat, "En büyük dileğim, göçmen kökenli genç kızların da katılması. Su anda Aşağı Saksonya’da sadece bir tek göçmen kökenli milletvekili yer alıyor, o da benim" diyerek bu duruma dikkat çekti. 14 Nisan 2011 tarihinde düzenlenecek olan "Gelecek Günü" için, genç kız öğrencileri www.fraktion.gruene-niedersachsen.de adresli internet sayfasından 25 yerden biri için başvuruda bulunabilirler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!