Yeşiller’le ikinci tur

Güncelleme Tarihi:

Yeşiller’le ikinci tur
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2011 10:35

BERLİN Eyalet Meclisi seçimlerni kazanan Sosyal Demokrat Parti (SPD), Klaus Wowereit’ın eyalet başbakanlığında Berlin’de yeni bir koalisyon hükümeti oluşturmak için başlattığı görüşmeleri sürdürüyor.

Haberin Devamı

Berlin Eyalet Meclisi seçimlerni kazanan Sosyal Demokrat Parti (SPD), Klaus Wowereit’ın eyalet başbakanlığında Berlin’de yeni bir koalisyon hükümeti oluşturmak için başlattığı görüşmeleri sürdürüyor. En fazla ortak noktaları bulunan Yeşiller’den sonra SPD, önceki gün Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) ile bir araya geldi. Yaklaşık dört saat süren görüşmelerden sonra her iki tarafın da yaptığı açıklamalarda, çeşitli konularda paralel düşündüklerinin altı çizildi.

Özellikle Yeşiller’in baştan beri karşı çıktığı A 100 otoyolunun inşası konusunda CDU ile SPD’nin tam bir görüş birliği içinde olduğu belirtildi. Aralarında Dilek Kolat’ın da bulunduğu SPD’nin ‘koalisyon görüşmeleri heyeti’, dün Yeşiller’le yeniden bir araya geldi. SPD’den Klaus Wowereit’in, yeşiller’den de Renate Künast’ın başkanlık ettiği heyetler, Berlin-Schönefeld Havalimanı’nda saat 22.00-06.00 arasında gece uçuşları yasağı ve A 100 otoyolu inşası gibi tartışmalı konular başta olmak üzere ileriye dönük politik hedefleri detaylı bir biçimde ele aldı.

KARAR PAZARTESİ VERİLECEK
SD’nin CDU ve Yeşiller’le yapılan görüşmeleri değerlendireceği ve muhtemelen partinin Eyalet Yönetim Kurulu’nun pazartesi günü kiminle ortaklık edileceğine karar vermesinin beklendiği belirtildi.

KORSANLAR'IN HEDEFİ FEDERAL MECLİS
Berlin Eyalet Meclisi seçimlerinde toplam oyların yüzde 9’unu alan Korsanlar’ın hedefinin Federal Meclis’e de girmek olduğu açıklandı. Korsanlar Partisi milletvekili Martin Delius, 2013 yılında yapılacak genel seçimlerde yüzde 5 barajını aşma şanslarının yüksek olduğunu söyledi. Martin Delius, Berlin Meclisi’nde yapıcı bir politika izleyeceklerini de dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!