Yeni yılınız kutlu olsun

Güncelleme Tarihi:

Yeni yılınız kutlu olsun
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2007 23:00

Haberin Devamı

Hep büyük olur beklentilerimiz yeni yıldan. Geride bıraktığımız yıldadır suç, yapamadıklarımız için. Her seferinde yepyeni bir sayfa açılıyor hissine kapılırız. Acılar geride kalır, yeni ufuklara, yeni umutlara kapılar açılır. Aslında bize yakın olan zaman, tarihe düşen rakamın değişmesiyle gerilerde kalır. Yaşanan acı veya tatlı olaylar, eskilerden bir anı olarak çıkar gelir kimi zaman. Kimi zaman melankolik, kimi zaman duygusal oluruz. Acısıyla mutluluğuyla artık eskidedir yaşanılan. Gür yapraklı beyaz bir gül gibidir yeni yıl; yaşlandıkça yaprakları solan. Bilinmeyen geleceğe umutlu bir yolculuktur. Evlenecek misin, çocuğun mu olacak, ehliyet mi yapacaksın, yoksa...Yoksa ağzımıza bile almak istemediğimiz o acı mı çıkacak yeni yılda karşımıza. Yeni yıla girerken asla düşünmeyiz bunları. Hayır. Düşünmemeliyiz de. Yeni yılınız kutlu olsun efendim. Nice umut dolu, mutlu yıllara...

TDU'NUN SANDALYELERİ

Haberin Devamı

Kısa adıyla TDU olarak anılan Türk-Alman İşadamları derneği bu yıl yaz aylarında yapılan genel kurulla yönetim değişikliğine gitti. Genel kurul öncesi iki adayın çalışmalarını biz de detaylı bir şekilde duyurmuştuk. En nihayetinde üyelerin oylarıyla, sevilen işadamı Remzi Kaplan, TDU'nun yeni başkanı seçilmişti. Remzi Kaplan, “İşadamlarına yakışır bir bina” sözüyle genel kurula hazırlandı. Haksız sayılmaz. Ancak bunun zaman alacağı belli. Fakat TDU'nun toplantılarını düzenlediği ve zaman zaman Alman konukların da dinleyici ya da konuşmacı olarak katıldığı TDU'nun Kudamm'daki salonunda bir takım değişiklikler şimdiden göze çarpıyor. TDU'nun artık yepyeni sandalyeleri var. Basit gibi görünen bu makyaj hemen dikkat çekiyor. Ama, Berlinli Türklerin fiziksel makyajdan çok, ses getiren çalışmalara ihtiyacı olduğu kesin. Remzi Kaplan'ın bu konuda da potansiyele sahip olduğunu biliyoruz.

VALİZDEKİ HİKAYELER

Menekşe Toprak, Berlin'deki Türk medyasının değerli isimlerinden biridir. Severek aramızda gördüğümüz bir meslektaşımız. Radyoculuğunun yanısıra, sıkı bir edebiyatçı olduğunu da ispatladı Menekşe. “Valizdeki Mektup” adlı ilk hikaye kitabı Yapı Kredi Yayınları tarafından yayınlandı. Daha önce de Almanca'dan Türkçe'ye çevirileri bulunan Menekşe'nin kitabı birbirinden bağımsız 9 öyküden oluşuyor. İlk kitabı olmasına rağmen oldukça güçlü. Güçlü dili, zengin anlatımıyla edebiyat severlerin mutlaka okuması gereken bir kitap. Değerli meslektaşımızın, bu ilk hikaye kitabının yine iddialı olabilecek bir romanın müjdecisi olduğunu düşünüyorum. Umarız ki Menekşe, kitap okuyucularını zengin analatımından mahrum bırakmaz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!