Yeni parti mi kuruyor?

Güncelleme Tarihi:

Yeni parti mi kuruyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2023 11:22

Almanya’da aşırı sağa yakın görüşleriyle bilinen, iç istihbarattan sorumlu Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı eski Başkanı Hans Georg Maassen’in yeni bir sağcı parti kuracağı iddia edildi.

Haberin Devamı

CDU üyesi olan Maassen, aşırı sağ çıkışları nedeniyle partiden ihraç edilmek isteniyor. Son olarak ‘Werte Union’ (Değerler Birliği) adlı aşırı sağ görüşlere sahip bir derneğin başkanlığına seçilen Maassen’in bu yapıyı siyasi partiye dönüştürmek istediği kaydedildi. CDU/CSU’nun sağcı kanadı ‘Werte Union’da toplandı. CDU Genel Başkanı Friedrich Merz, dernekle arasına mesafe koymuş ve üyelerine ‘Werte Union’dan ayrılmaları çağrısında bulunmuştu. ZDF’in ‘Die Spur’ adlı program kapsamında yaptığı bir araştırmaya göre Maassen, Werte Union’u bir partiye dönüştürmek için girişimlerini başlattı. Maassen, haziran ayı başında yaptığı üyeler toplantısındaki konuşmasında “CDU ve CSU olmadan da yapabiliriz” dedi.

Yeni parti mi kuruyor
‘BÖYLE DEVAM EDERLERSE...’
ZDF kanalında olası bir parti oluşumuna ilişkin bir soruyu yanıtlayan Maassen, CDU’nun ‘Angela Merkel ve haleflerinin sol çizgisi nedeniyle’ klasik pozisyonlarını terk ettiğini açıkladı. Maassen, “Mevcut parti yönetimi bu sol çizgiye bağlı kalmaya devam ederse, Werte-Union’u ve üyelerini karalamaya ve dışlamaya devam ederlerse, bana karşı parti ihraç davasını sürdürürlerse ve SED’in mirasçıları ve Yeşiller ile işbirliği ve koalisyon kurmaya devam ederlerse, Werte-Union’un kendi yoluna gideceği açıktır” diye konuştu. Maassen, Werte Union’un, başkan seçilmesinden bu yana Almanya’da en güçlü büyüyen siyasi hareketlerden biri olduğunu söyledi.

 

BAKMADAN GEÇME!