Yeni parti için ilk adımı attı

Güncelleme Tarihi:

Yeni parti için ilk adımı attı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2023 17:28

Aylar önce Sol Parti’den bir daha milletvekili adayı olmayacağını ilan eden Sahra Wagenknecht’in yeni partisinin temellerinin atıldığı ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Stern dergisi, aralarında Wagenknecht’in eşi Oskar Lafontaine’ın da bulunduğu bir grubun, Mannheim İdari Mahkemesi’ne başvurarak ‘BSW-Sağduyu ve Adalet İçin’ adı altında bir dernek kurduklarını yazdı. Haberde, 26 Eylül’de kurulan derneğin muhtemelen Sahra Wagenknecht’in kurmayı planladığı partinin öncüsü olduğu ve kurulacak yeni partinin isminin de de BSW olacağından hareket edildiği belirtildi. Partinin kurulması halinde, Sol Parti’nin 39 Federal Meclis milletvekilinden bazılarının Wagenknecht’in yanında yer alacağı ileri sürüldü. Dernek tüzüğünde “Ülkemizde birçok insan politikaya güveni yitirdi ve partilerin kendilerini temsil etmediklerini düşünüyor. Derneğimiz, siyasi bir parti olmasa da var olan politik partiler ile kurulacak partileri çalışmalarında hem manen hem de derneğin mali imkânlarıyla destekleyecektir” satırlarına yer verildi.

Haberin Devamı

AfD’DEN BİLE OY ALIYOR
Birkaç ay önce YouGov tarafından yapılan bir kamuoyu yoklamasında, Almanya’da seçmenlerin yüzde 20’sinin Sahra Wagenknecht’in kuracağı bir partiye oy vermeyi düşündüğü saptandı. Seçmenlerin yüzde 6’sı “Kesinlikle oy veririm” derken, yüzde 14’ü “Muhtemelen oy veririm” diye görüş belirtti. Aynı kamuoyu yoklamasında, sağ popülist Almanya için Alternatif (AfD) yanlılarının yüzde 29’unun da Wagenknecht’in partisini desteklemek istediği ortaya çıktı.

BAKMADAN GEÇME!