Yeni Ferrari tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Yeni Ferrari tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2013 15:54

İtalyan Ferrari takımı 2013 sezonunda yarışacağı F138'i tanıttı

Haberin Devamı

Ferrari'nin, Modena kenti yakınlarındaki Maranello kasabasında bulunan tesislerinde yapılan törende İtalyan takımının, Formula 1'de bu sezon yarışacağı aracı, basına ve kalabalık bir gruba tanıtıldı.

Ferrari'nin 59. tek koltuklu aracı için düzenlenen törende konuşan Ferrari takımının sorumlusu Stefani Domenicali, “Temel amacımız bize rekabetçi bir araç veriyor. Geçen yıl kış döneminde acı çektik. Çok rekabetçi olamadık. Şimdi hazırlık sürecinde ve sonrasında Avustralya'daki ilk yarışta daha iyi olmayı deneyeceğiz. Bu araç, bizim pilotlarımızın kapasitesini arttıracak bir araç” diye konuştu.

Takımın birinci pilotu İspanyol Fernando Alonso da, törendeki konuşmasında bu sezon, geçen yıl olduğu gibi ilk 7 yarışta 7 farklı kazanan olmasının imkansız olduğunu belirterek, “Bu sene iki ya da üç takım olacaktır. Ferrari, mutlaka bunlardan biri olmalı” ifadelerini kullandı.

Ferrari'nin ikinci pilotu Brezilyalı Felipe Massa da, “Umarım iki şampiyonluğu da, Ferrari'ye getiririz. Tek isteğimiz bu” dedi. Ferrari Başkanı Luca di Cordero Montezomolo da, Ferrari'nin bugünlere gelmesinde emeği olan kurucusu Enzo Ferrari ve avukat Gianni Angelli'yi anarak, teşekkür etti.

F138'in, isminin son basamağındaki “8” rakamı, 8 yıl aranın ardından 2013 sezonu sonunda kullanımına son verilecek V8 motora, “13” sayısı ise 2013 yılına gönderme yapıyor.
Formula 1'de yeni sezon, 17 Mart 2013'de Avustralya Grand Prix'si ile başlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!