YEE’den Kosova’da ‘Yurt Dışı Buluşmaları’

Güncelleme Tarihi:

YEE’den Kosova’da ‘Yurt Dışı Buluşmaları’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2023 12:24

Kosova’nın Priştine ve Prizren şehirlerinde Yunus Emre Enstitüsü’nün (YEE) ev sahipliğinde ve Lacivert Dergisi iş birliğiyle ‘Yurt Dışı Buluşmaları’ paneli düzenlendi. Panelde konuşmacı olarak yer alan ünlü psikolog Beyhan Budak’a Kosovalı gençler yoğun ilgi gösterdi.

Haberin Devamı

PRİŞTİNE’nin ardından dün Kosovalı Türklerin yoğun olarak yaşadığı Prizren’de düzenlenen ‘Yurt Dışı Buluşmaları’ paneline Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı ve KDTP Genel Başkanı Fikrim Damka, Prizren Başkonsolosu Celal Doğan, Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Albay Sabri Gökhan Karamürsel, Yunus Emre Enstitüsü Kosova Koordinatörü Ramazan Yılmaz ile çok sayıda davetli yer aldı. İki gün süren etkinlik kapsamında kültür-sanat, medya, edebiyat ve psikoloji gibi alanlarda ilgi uyandıran konular üzerinde duruldu. Lacivert Dergisi Genel Yayın Yönetmeni, şair ve yazar Mustafa Akar, Daily Sabah Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Altay, Muhit Dergisi Genel Yayın Yönetmeni şair ve yazar İbrahim Tenekeci ile psikolog Beyhan Budak’ın konuşmacı olarak katıldıkları panel, katılımcılar tarafından büyük bir ilgiyle izlendi.
Yunus Emre Enstitüsü’nün misyonunun dünyanın farklı coğrafyalarında hem Türk kültürünü hem de Türk dilini tanıtmak adına çok önemli faaliyetler yürüttüğüne, bu faaliyetlerin yurt dışı Türklerine de hitap ettiğine vurgu yapılan programda, kültür-sanat, medya, edebiyat ve psikolojiye dair konuların farklı perspektiflerine ışık tutuldu. Panel programının konuşmacıları, aynı dili konuşan, aynı kültürel değerleri paylaşan insanlarla bir arada olmanın ve farklı alanlarda değişik konulara değinmenin önemine işaret etti.

YEE’den Kosova’da ‘Yurt Dışı Buluşmaları’

BAKMADAN GEÇME!