Yedi ayda yedi intihar

Güncelleme Tarihi:

Yedi ayda yedi intihar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2008 12:31

Almanya'nın Hessen Eyaleti'nde geçtiğimiz 7 ayda cezaevinde 7 tutuklu intihar etti. Son olayda Rockenberg Gençlik Cezaevinde 18 yaşındaki İbrahim Halil Uğurluer kendini asarak hayatına son verdi. İntiharların artması kafaları karıştırdı.

Haberin Devamı

Almanya'da cezaevlerindeki ölüm olaylarına bir yenisi daha eklendi. Butzbach yakınlarındaki Rockenberg Cezaevi'nde tutuklu bulunan İbrahim Halil Uğurluer hücresinde ölü bulundu. Cezaevi yönetimi, 18 yaşındaki Uğurluer'in hücresinin penceresindeki demirlere bağladığı kemeriyle kendini astığını açıkladı. Gencin adam yaralama, gasp ve ehliyetsiz motor kullanmaktan 18 aylık cezası olduğu belirtildi.

Kafalar karıştı

Hessen Eyaleti'ndeki cezaevlerinde son yedi ayda intihar eden mahkumların sayısının son olayla birlikte yediye çıkması ise kafaları karıştırdı. Bu rakam, 2006 veya 2007 yıllarında yıl boyunca ölenlerden daha fazla. İntiharların bu derece artması karşısında yetkililer çaresiz. Hessen Eyaleti Adalet Bakanlığı sözcüsü Jürgen Beck, "Şüpheli mahkumlara özellikle dikkat edilmesi gerekir. Ancak hapishanelerde maalesef intihar olaylarının önüne geçmek neredeyse imkansız" açıklamasını yaptı. Bazı çevreler, ölüm olaylarının tesadüf olamayacağını, cezaevi şartlarının ağır olup olmadığının araştırılması gerektiğini savundular.

Ailesi: Aynı gün görüştük

Babenhausen'de ikamet eden İbrahim Halil'in ailesi ve akrabaları, çocuklarının hayat dolu bir genç olduğunu, intihar etmesine hiç bir neden bulunmadığını söylediler. İntiharın gerçekleştiği 6 Temmuz'da görüş gününde dayısı, halasıyla birlikte kendisiyle görüştüklerini belirten baba Abdulkadir Uğurluer, "Cezaevindeki görüşmemiz 15.30'da sona erdi. Sabaha karşı 1 gibi hücresinde ölü bulunmuş. Ertesi gün öğle saatlerinde bize ölüm haberini verdiler. Yani İbrahim'in saat 16.00 ile gece saat 01.00 arasında intihar ettiği tahmin ediliyor" dedi.



Cezaevi güvenli değil

İntihar olayını şüpheli bulan yakınları, tecavüz ve şiddet olaylarının yaşandığı JVA Gençlik Cezaevinde mahkumların yeterince korunup gözetlenmediğini iddia ettiler. Bu arada yakınları İbrahim Halil'in cenazesini Türkiye'ye götürdü. Türkiye'de ayrıca ikinci bir otopsi yaptıracaklarını belirten yakınları "İbrahim, cezaevinde oto tamircilik mesleğini öğrencekti. Hatta görüştğümüzün ertesi günü, yani öldüğü gün sabahı eğitime başlayacaktı. Son ziyaretimizde ehliyet almaya hazırlanıyordu. Ayrıca kız arkadaşı Melek'le cezası bitince nişanlanıp evlenmek istiyordu. Ona alacağı hediyeyi bizimle konuştu. Hayat dolu bir gençti" diye konuştular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!