Yatırımcılar Germania için sıraya girdi

Güncelleme Tarihi:

Yatırımcılar Germania için sıraya girdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2019 12:04

Geçen hafta iflasını açıklayan Germania Havayolları’nı almak için yatırımcıların sıraya girdiği açıklandı. Şirketin iflasını yöneten Rüdiger Wienberg, “Germania’yı almak isteyen 30 yatırımcı var” dedi.

Haberin Devamı

GERMANIA Havayolları’nın iflastan kurtulmasının mümkün olduğunu belirten Wienberg, “Yatırımcıların çokluğu şirketin değerini gösteriyor. Germania’nın uçtuğu tüm hatlar zarar etmiyor. Çok kazançlı uçuşlar da var” dedi. 30 alıcıdan 10’unun şirketi satın almak için harekete geçtiği de öğrenilen bilgiler arasında. Yatırımcıların isimleri gizli tutulurken, tümünün havacılık alanında faaliyet gösterdikleri sanılıyor.

Yatırımcılar Germania için sıraya girdi


30 yıl önce Köln’de temelleri atılan ve bin 700 çalışanı bulunan Germania Havayolları, mali sıkıntılar nedeniyle ocak ayı maaşlarını ödeyememişti. Türkiye’ye de yıllardır yolcu taşıyan şirketin uçuş lisansının iptal edilmemesi için Germania uçaklarının havalanıp inmesi gerekiyor. İki haftada bir uçuşlar yapılmadığı takdirde şirket işletme lisansını kaybedecek. Şirketi çalışır tutmayı kararlaştıran iflas masası yetkilileri, bu yolla şirketin yatırımcılar için cazibesini korumasının sağlanması amaçlıyor.

 

BAKMADAN GEÇME!