Yaşar'ın yargılanmasına başlandı

Güncelleme Tarihi:

Yaşarın yargılanmasına başlandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2009 14:47

Almanya'nın Mörfelden kasabasında emlakçılık yapan Yaşar Y. bankaları 3,5 milyon Euro doladırmak ve 24 olayda insanlara zarar vermekle suçlanıyor.

Haberin Devamı

ALMANYA'da Frankfurt kenti yakınlarındaki Mörfelden-Walldorf kasabasında emlakçılık ve kredi işleri ile uğruşun Yaşar K.(48), 2003 yılından bu yana 24 olayda dolandırıcılık, belgelerde tahrifat yapma ve bankaları 3,5 milyon Euro dolandırma suçundan yargılanmaya başladı. Duruşmanın ilk gününde dört tanık dinlendi.



Bilirkişinin 15 bin Euro değer biçtiği konutların 175 bin Euro'ya satıldığı, alanların mülkleri incelemeden almaları dikkat çekti. Tanıkların doğru dürüst Almanca bilmemeleri ve noterde kendilerine gösterilen belgeleri detaylı bir şekilde incelemeden imzaladıkları tespit edildi. Duruşmayı gülerek izleyen Yaşar K. mahkeme heyeti tarafından iki defa uyarıldı. Üç noterin adı anıldığında mahkeme heyeti Yaşar K.'ya bu noterleri tanıyıp tanımadığını sordu. Gülerek cevap veren sanık, "Bunlardan birini tanırım. Benimle birlikte şu anda Weiterstadt Cezaevi'nde yatıyor" diye gülerek cevap verdi.

Görmeden almış
İlk tanık Ömer T. (44) 28 yıldır Alman Demiryolları işletmesinde çalıştığını söylerken "Fena halde borçlandım. Tavsiye üzerine Yaşar Y.'ye gittim. Borçlardan kurtulmak için öneri beklerken bana konut satıldı" dedi. Yaşar Y.'nin kendisine para vererek, 'Git hesap durumunu düzelt. Belge getir. Sana ev satalım' dediğini iddia etti. Tanık dairesi görmeden aldığını, daha sonra borcu ödeyemediği için bankanın konutun açık artırma ile 9 bin 250 Euro'ya satıldığını belirterek, "Bilirkişi evin 15 bin Euro değerinde olduğunu tespit etti. Ben şu anda borç dağının üstünde oturuyorum" dedi.

Hacı parayı faize yatırmış
İkinci tanık olarak 175 bin Euro'ya evini satışa çıkaran Salman A. (53) dinlendi. Parasız kaldığı bir sırada evini satışa çıkardığını belirten tanık gelişmeleri şöyle anlattı:

Haberin Devamı


"Yaşar'ı tavsiye ettiler. Aradım. Ben daha sonra Hac'a gittim. Orada iken oğlum telefon etti. Alıcı bulmuşlar. Eve müşteri bulmuşlar. Sattık. Döndüğümde borçlarımı ödedim. 50 binini ise harcamayayım, değerlensin diye faize yatırdım" dedi. Mahkeme heyeti, '15 binlik evi nasıl 160 bine sattınız' sorusuna ise, "Herşeyi Yaşar Bey ayarladı. Bilemiyorum" diye cevapladı.

Evi aldığından haberi yok
Üçüncü tanık olarak dinlenen Hüseyin B. (32) Yaşar Y.'nin kendisine 270 bin Euro'luk kredi sağlayarak 5 daireli bir bina aldığını söyledi. Borçlarını ödeyemediği için evin elden gittiğini belirten Hüseyin B., "Benim hiç param olmadı. Kredi verilmesi bile beni şaşırttı. Günlerce uyuyamadım. Herşeyi Yaşar Y. ve adamı Hasan halleti. Kağıtlar getirdiler imzaladım. Büroya gidip imzalar attık. Almancam iyi değil. Güvendik. Şu an burada tanıklık yaptığım için korkuyorum" dedi. Tanık evi eşi ile birlikte aldığını söyleyince noter bilgileri incelendi. Tanık mahkemede evin sadece kendisine satıldığını öğrendiği gibi kendisine attırılan bir imza ile 130 bin Euro'nun geri alındığını öğrendi. Tanık, "Evi aldıktan sonra bana gelip bir kağıt imzalattılar. Bana, 'Bunu imzalarsan vergi iadesi alırsın.' dediler. İmzaladım. Bana Yaşar sadece 800 Euro verdi. 130 bin Euro'dan haberim yok" dedi.

Uyarıldılar
Tanıkların gözü kara bir şekilde borçlara girdiklerini, değersiz evlere değerinin çok üstünde para ödenerek evler aldığına dikkat çeken mahkeme heyeti tanıkları tek tek uyardı. Uyarıda, "Burada doğruları söylemezseniz başka bir duruşmada görüşürüz. İmza attığınız belgeleri okumadığınıza, burada yer alan, 'Evi gördüm, inceledim. Daha sonra çıkacak masraflardan ben sorumluyum' cümlesine dikkat etmediğinize inamıyoruz. Ayrıca paraların nasıl alınıp nerelere gittiği belli değil" denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!