Yaşar Doğu Güreş Turnuvasının ardından

Güncelleme Tarihi:

Yaşar Doğu Güreş Turnuvasının ardından
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2011 13:10

Güreş Federasyonu Başkan Vekili Mehmet Genç, 39. Uluslararası Yaşar Doğu Serbest ve 2. Golden Grand Prix Bayanlar Güreş Turnuvası’nın, Eylül ayında İstanbul’da düzenlenecek Dünya Güreş Şampiyonası öncesinde eksikleri görme açısından verimli geçtiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Mehmet Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün sona eren turnuvanın genel olarak başarılı geçtiğini, ancak bazı sıkletlerde alınan sonuçların kendilerini üzdüğünü söyledi.Mart ayında Almanya’da yapılacak Avrupa Şampiyonası öncesinde son olarak Bulgaristan’da bir turnuvaya katılacaklarını kaydeden Mehmet Genç, ”Takım halinde şampiyonluk bizi sevindirdi, ama bazı sporcularımızın aldığı neticeler bizi üzdü. Özellikle bazı sıkletlerde eksiklerimiz var. İyi neticeler alamadık. Turnuva eksiklerimizi görmemiz açısından çok verimli oldu. Bu aşamada antrenörlerimize büyük görev düşüyor. Bulgaristan’da düzenlenecek turnuvada milli takımımızın son şeklini verip, Avrupa Şampiyonası’na katılacağız” dedi.Turnuvada izleyici sayısını da yeterli görmediklerini kaydeden Mehmet Genç, ”Türkiye’de maalesef güreş seyircisi az. Önümüzde dünya şampiyonası var. Bunu artırmanın yollarını aramalıyız” şeklinde konuştu.

-SONUÇLAR-
Türkiye, 15’i bayan 84 sporcuyla katıldığı turnuvada, 2 altın, 5 gümüş, 9 bronz madalya kazandı. Yaşar Doğu Turnuvası’nda 55 ve 74 kilolarda, bayanlarda ise 51, 55 ve 63 kilolarda madalya kazanılamadı.

Madalya kazanan güreşçiler şunlar:

-SERBEST-
Altın: Hakkı Gürel (60 Kilo), Fatih Çakıroğlu (120 kilo)
Gümüş: Recep Aktaş (60 Kilo), İbrahim Bölükbaşı (84 Kilo), Hamza Köseoğlu (96 Kilo)
Bronz: Servet Coşkun (66 kilo), Serdar Böke (84 Kilo), Mehmet Bölükbaşı (96 Kilo), Ali Rıza Kaya, Taha Akgül (120 kilo)

-BAYANLAR-
Gümüş: Hatun Muhçu (59 Kilo), Burcu Örskaya ((67 Kilo)
Bronz: Burcu Kebiç (48 Kilo), Leyla Metin (59), Kıymet Koçyiğit (67 Kilo), Simge Yılmaz (72 Kilo)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!