Yaşaması için 32 bin Euro lazım

Güncelleme Tarihi:

Yaşaması için 32 bin Euro lazım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2012 15:03

Nürnberg’de yaşayan 11 yaşındaki Kemal Arık, 9 kez ameliyat olduğubeyin tümöründen bir türlü kurtulamadı. Kemal’in yaşamasıiçin ‘Dendirt Hücre Tedavisi’ yöntemi gerekiyor. Ancak Arık Ailesi,hastalık sigortasının karşılamadığı 32 bin Euro’yu bulamıyor.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Nürnberg kentinde yaşayan Gülay-Orhan Arık çiftinin 11 yaşındaki çocukları Kemal Arık, 3 yaşından beri beyin tümörüyle savaşıyor.

Beyninden 9 kez ameliyat olan Kemal’in son şansı, alternatif tıp olan ‘Dendirt Hücre Tedavisi’. Beşinci sınıf öğrencisi olmasına rağmen bu yıl okula gidemeyen Kemal’in annesi Gülay Arık, oğullarına ilk teşhisi 3 yaşındayken çocuk doktoru İnce Yaylagül’ün koyduğunu ve onun çabaları ile Köln’deki kliniğe ulaştıklarını söyledi.

Arık, şöyle konuştu: Hastalık sigortası masrafları karşılamıyor “Son ümidimiz, ‘Kanseri Nasıl Yenerim’ başlığıyla Türkçe’ye çevrilmiş bir kitabı olan Köln’deki Dr. Rorter Gorter’in yapacağı Dentrit tedavisi. Bu tedavinin zaman geçirmeden yapılması gerekiyor. İlk sekiz haftalık başlangıç tedavi masrafı 32 bin Euro tutuyor. Duyarlı vatandaşlarımızdan yardım bekliyoruz. Bir hayat kurtaracaklar. Dentrit Hücre tedavisiyle Kemal’in yaşama şansının yüksek olduğu söyleniyor. Dört hastadan üçü tedaviye cevap veriyor. Bu tedaviyi ne yazık ki hastalık sigortası karşılamıyor.”

Beynindeki tümörün defalarca alınmasına rağmen yok edilemeyen ve bir gözü görmeyen Kemal Arık, okuldaki arkadaşlarını özlediğini, tedavi olup okula devam etmek istediğini söyledi. Üç yaşından bu yana beyin tümörüne bağlı olarak, baş ağrısı ile mücadele eden ve ayakta durmakta zorluk çeken Küçük Kemal’in yaşaması yapılacak yardımlara bağlı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!