‘Yarım asır sonra sizin temsilciniz olacağız’

Güncelleme Tarihi:

‘Yarım asır sonra sizin temsilciniz olacağız’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2024 10:11

9 Haziran 2024’te Heilbronn’da yapılacak Belediye Meclisi seçimlerine Heilbronn Birliği (Gemeinsam für Unser Heilbronn) olarak giren adaylar kendilerini tanıttı. Yarım asır sonra ilk kez Belediye Meclisi’ne Türkiye kökenli adaylar da seçilmek istiyor.

Haberin Devamı

BELEDİYE Meclisi üye adayı Gürsel Şen, bölge çalışma koordinatörlüğünde görev alan ve 1. sıradan aday olarak listeye giren Sevinç Daş ile seçim koordinatörü Halil Badak, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bölgede Türkler ve yabancı uyruklu vatandaşlar için Belediye Meclisi’nde sandalye aldıkları takdirde neler yapacaklarını anlatan iş insanı Gürsel Şen, şunları söyledi: “Ne yazık ki, göçmen kökenlilere Heilbronn Belediye Meclisi’nde şimdiye kadar bir üyelik temsilciliği verilmedi. Bölgede 13 bin Türkiye kökenli vatandaş ile 150’ye yakın milletten insan yaşıyor. Onların destekleriyle bir ilke imza atacağız. Belediye Meclisi’ne seçilip koltuğa sahip olduğumuz takdirde bölgemizde öncelikle yabancı düşmanlığı hat safhaya çıkan AfD’nin yükselmesini engelleyerek bir kale olacağız ve çok sayıda önemli ilkeye imza atmış olacağız.”

Haberin Devamı

'GÜVEN İNŞA EDECEĞİZ'
Sevinç Daş ise kadın kotasına önem verildiğini belirterek, 40 adaydan 14’ünün olduğunu söyledi. Seçim koordinatörlüğünü üstlenen Halil Badak da nasıl bir tanıtım kampanyası yapacaklarını anlattı. Badak, “Özelikle seçim süresince sosyal medyayı çok iyi kullanmanın yanı sıra şehrin belirli bölgelerinde stant açacağız. Hafta sonları kahvaltı programları düzenleyip seçim hedeflerimizi anlatacağız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda halkla bir araya gelip programımızı anlatma fırsatı bulacağız. Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, dini merkezi kurumlarla bir araya geleceğiz. Çalışma programlarımızı tüm kurum ve kuruluşlara, seçime kısa zamanda kalan da seçmenlerimize ulaşıp bizzat Heilbronn Birliği programımız konusunda tanıtım yapacağız” ifadelerini kullandı.

‘MEKTUPLA OY BİR ALTERNATİF'
Mektupla oy kullanmanın da bir alternatif olacağına değinen Gürsel Şen, “19 Mayıs 2024 tarihinden itibaren 16 yaşına giren her bireyin oy kullanma hakkı var. Her bireye seçim pusulası postayla gönderilecek. Alınan oy pusulasını tarif edildiği gibi doldurulup postayla gönderme imkânının da bir alternatif olduğunun altını çizmek istiyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!