Yardımlara devam edin

Güncelleme Tarihi:

Yardımlara devam edin
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2023 11:41

Deprem bölgesinden dönen İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Genel Başkanı Kemal Ergün, “100 yılın dünya afadıyla karşı karşıyayız, yardımları uzun müddet sürdüreceğiz. Durum çok vahim” dedi.

Haberin Devamı

DEPREMDE hayatını kaybedenler için Köln Kalk Kuba Camii’nde yapılan toplu dua programında konuşan Ergün, şunları söyledi: “Bildiğiniz gibi birkaç saat önce o bölgeden ayağımızın tozuyla buraya geldik. Öncelikle şunu söyleyeyim; tüm Türkiye kenetlenmiş, herkes, bütün ekipler cansiperane bir şekilde çalışıyor. Öyle bir soğuk ki, tarifi imkânsız. İnsanlar yakınlarını canlı, cansız çıkacak diye bekliyorlar. Arama kurtarma ekipleri en fazla iki saatlik uykuyla çalışıyor. Adeta iğne ile kuyu kazıyorlar. Kolay değil, 250 km alanda bir deprem düşünün. Allah gönüllülerden razı olsun. Maraş’a gittik, orayı önceden de biliyorum, Maraş diye bir yer kalmamış. O gördüğünüzün de ötesinde, artık o bildiğiniz Kahramanmaraş yok, çok büyük bir afet var. Dün bir villanız, arabanız vardı bugün yok. Maraş’ın bir yerlisi, fabrikası varmış yerle bir olmuş. Bizimle birlikte çalıştı. ‘Zaten benim değildi, Allah verdi Allah aldı’ dedi. Allah kimseyi varlıktan sonra darlığa düşürmesin. Orası televizyonlardan gördüğünüz gibi değil. 100 yılın dünya afatı yaşanmış.”

Yardımlara devam edin
‘VASIFLI KİŞİYE İHTİYAÇ VAR’
“Milli Görüş olarak depremi haber alır almaz Türkiye’deki sosyal yardımlaşma kurumu Hasene’yi ilk dakikalarda 10 araç 20 kişiyle yolladık. Ardından büyük bir lojistik merkez oluşturulup oradan 11 ile insani yardım malzemelerini götürmeye başladık. Şu ana kadar sizin gönderdiğiniz, bizim acil olarak aldığımız yüzden fazla TIR dolusu acil yardım malzemelerini indirdik. Allah hepinizden razı olsun. Bir kardeşimiz bir TIR dolusu sadece çizme göndermiş. Adı sanı yok, ne incelik. Allah razı olsun. Şu ana kadar 110 Hasene aracımız Avrupa ve Türkiye’den 300’ün üzerinde gönüllümüz var. Yetkililerin dediği gibi orada vasıflı elemana ihtiyaç var. Diğerleri hakikaten yük oluyor. İlk andan itibaren bize Avrupa’dan 2 bin 500 kadar doktor, hemşire başvurdu. On bine yakın teknik kişi, dozerci, kepçeci, maden işçisi, itfaiye elemanı müracaat etti. İçlerinden 50 kişilik bir gurup kurduk.”
Yardımlara devam edin

‘KALICI KONUT İÇİN ÇALIŞACAĞIZ’
“Orada hepimizi sevindiren, yorgunluğumuzu alan bir olay yaşadık. Ekibimiz, bir enkazda umutla dinledikleri yerden az da olsa bir ses duyunca oraya yoğunlaştılar. Hamdolsun bir can kurtarma da Hasene ekibine nasip oldu. Dünyada her şeyin ötesinde bir can. Allah, tüm ekiplerden ve yardım gönderenlerden razı olsun. Tüm Türkiye kenetlendi kardeşlerim. Deprem bölgesine artık öncelikle stratejik ürünler, çadır, termal battaniye, ısıtıcı, jeneratör ve ardından kalıcı konut yardımları için çalışmamız devam edecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!