Yardım TIR'ı Gerze'de

Güncelleme Tarihi:

Yardım TIRı Gerzede
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2011 14:09

Avrupalı Türklerin yardım malzemelerini taşıyan TIR Gerze'ye ulaştı. Yardım aracı tören ve alkışlarla karşılandı. Yardımı organize eden Bremen Galatasaray Taraftarlar Derneği Başkanı Hasan Küşneci, “Buradaki yardıma muhtaç insanlar için yardım değil sevgi getirdik” diye konuştu.

Haberin Devamı

ALMANYA'DA Bremen Taraftarlar Derneği tarafından Sinop'un Gerze ilçesi için başlatılan Dost Eli Yardım kampanyası hedefine ulaştı. İki ay boyunca yardım severlerin katkısıyla toplanan ev, okul, çocuk eşyaları ile sağlık malzemeleri 16 Aralık'ta törenle Türkiye'ye gönderilmişti. Yardım TIR'ı önceki gün Gerze'ye ulaştı.

Yardım aracı Gerze Belediyesinde düzenlenen törenle karşılandı. Törene Sinop CHP Milletvekili Engin Altay, Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Gerze Kaymakamı Metin Kubilay, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gerze Emniyet Müdürü Hasan Akça, CHP İl Başkanı Mustafa Acun ile çok sayıda belediye çalışanı katıldı.

Törenin açış konuşmasını yapan ilçe belediye başkanı Osman Belovacıklı, “Almanya ile Gerze arasında Delmenhorst DelTurka Halk Oyunları ekibi sayesinde bir köprü oluştu. Bu köprü sayesinde bize yardım TIR'ı gönderildi. İlçemizdeki yardıma muhtaç insanlar için yapılan bu faaliyet için tüm Avrupalı Türklere teşekkür ediyorum. İlçemizde bir koltuk değneğine, tekerlekli sandalyeye muhtaç çok sayıda insan var. Avrupalı Türklerin sayesinde hiç olmazsa bir özürlü vatandaşımız mutlu olacak, bir çocuğumuz sevinecek” dedi.

Milletvekili Engin Altay, Vali Dr. Ahmet Cengiz ile Kaymakam Metin Kubilay'da yaptıkları konuşmalarda gönderilen yardım aracının önemine dikkat çektiler.

Teşekkür için kürsüye gelen Bremen Galatasaray Taraftarlar Derneği Başkanı Hasan Küşneci, “Biz Gerze'ye yardım malzemesi değil, sevgi getirdik. İnşallah toplanan bu yardım malzemeleri insanlarımızı mutlu eder. Biz dernek olarak çalışmaya, başka illerimize de destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Yardım TIR'ının mühürlü kapağı alkışlarla açılıp içindeki malzemeler törenle görevlilere teslim edildi. Tören sonunda Hasan Küşneci'ye plaket verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!