‘Yanınızdayız’

Güncelleme Tarihi:

‘Yanınızdayız’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2021 16:31

Başbakan Angela Merkel, sel felaketinde en çok zarar gören Rheinland-Pfalz eyaletine bağlı Eifeldorf-Schuld beldesini ziyaret etti. İtfaiye ekipleri ve ilk yardım kuruluşu çalışanlarının yanı sıra gönüllülerden bilgi alan Başbakan Merkel’e, Rheinland-Pfalz Eyalet Başbakanı Malu Dreyer refakat etti.

Haberin Devamı

GÖRDÜKLERİNDEN ve duyduklarından çok etkilendiği gözden kaçmayan Angela Merkel, basın yoluyla yurttaşlara “Biz sizin yanınızdayız” mesajı verdi. “Almanya güçlü bir ülkedir. Bu doğal şiddetin de üstesinden geleceğiz” diyen Merkel, durumları iyi olan yurttaşlara sel felaketinden zarar görenlerin yaralarını hep birlikte sarmak için katkıda bulunma çağrısı yaptı. Çarşamba günü yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında, üzerinde çalışılan ‘yardım paketi’ni karara bağlayacaklarını belirten Merkel, paketin kısa, orta ve uzun vadede yapılacak yardımları içereceğini, bu alanda Rheinland-Pfalz eyaleti ile iş birliği içinde olduklarını söyledi.
Felaket bölgesinde Başbakan Merkel’e refakat eden Eyalet Başbakanı Malu Dreyer, zaman kaybetmeden gereken her türlü yardımı yapmaya hazır ve kararlı olduklarını söyledi. 1995 yılında Multipl Skleroz tanısı konulan Dreyer, bir ara üç tekerlekli elektrikli aracı kullandı. Federal Savunma Bakanı Annegret Krmap-Karrenbauer de Kuzey Ren Vestfalya’da (KRV) kurtarma çalışmalarına katılan askerleri ziyaret etti.

 

BAKMADAN GEÇME!