Yangın ucuz atlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Yangın ucuz atlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2010 12:43

Pinneberg'e bağlı Elmshorn'da Rus ailenin oturduğu binada birinci katında meydana gelen yangın, itfaiye tarafından söndürülürken en üst katta oturan Aydemir ailesi ise son anda kurtarıldı.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın kuzeyindeki Schleswig-Holstein Eyaleti'nde bulunan Elmshorn kentinde dün sabah saatlerinde meydana gelen yangın, ucuz atlatıldı. Polis basın merkezinden verilen bilgiye göre, Mühlenstrasse adresinde bulunan ve altında Türkler'in işlettiği bir restoran bulunan binanın birinci katındaki yangın saat 02.40 civarında, daire sakini Rus aileye ait Noel ağacının alev alması sonucu çıktı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri merdivenlerle evin en üst katında oturan Samsunlu Aydemir Ailesi'ne ulaşarak beş nüfuslu aileyi yanan binadan tahliye etti.

Baba Ayhan Aydemir, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, bir yıldan beri oturdukları binada çıkan yangından dolayı şok olduklarını belirterek, başlarından geçen olayla ilgili şunları söyledi:

OĞULLARI UYARDI

“Küçük kızım Alara'nın yaşgünüydü. Neşeyle onun yaşgününü kutlamıştık. Herkes yattı. En son ben saat 01.30 civarında yatmaya gittim. Tam dalmıştım ki, yan katta kalan 18 yaşındaki oğlum Serhat, 'baba ev yanıyor' diye bizi uyandırdı. Her taraftan eve duman sızıyordu. Evdeki en uç odaya hepimiz geçtik. Kapıyı kapatıp, pencereyi açtım ve 'imdat' diye bağırmaya başladım. Alta kattan alevler yükseliyor ve evin tabanı hızlı ısınıyordu. Hepimiz pencere önüne yığıldık. Aşağıya yorgan ve döşeği attım. Küçük kızımı aşağıdakiler tutsun diye atmayı düşünüyordum. Tam umutlarımızı kesmişken ve alevler bulunduğumuz odayı sarmışken, itfaiye geldi. Verilmiş sadakamız varmış. Bir, iki dakika daha gecikme olsaydı hiç şansımız yoktu” dedi.

AİLESİNİN HAYATINI KURTARDI

Yangını fark ederek ailesinin hayatını kurtaran Serhat Aydemir (18) de, “Ben uykudayken dışarıdan seslerle uyandım. İnsanlar 'yangın var' diye bağırıyordu. Önce rüya görüyorum sandım. Sesler kesilmeyince kalktım ve baktım ki her yer duman içinde. Hemen ailemin oturduğu dairenin kapısına vurarak ve bağırarak onları uyandırdım” dedi. Serhat Elmshorn'da Almman basını tarafından günün kahramanı ilan edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!