‘Yalnızlığa’ savaş açtı

Güncelleme Tarihi:

‘Yalnızlığa’ savaş açtı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2024 11:55

Emine Demirbüken-Wegner, Berlin’in ilk Türk kökenli belediye başkanı. 2023 yılında tekrarlanan seçimlerde Reinickendorf İlçesi Belediye Başkanlığı’na seçildi. Daha önce Sağlık Senatörlüğü’nde müsteşar olarak görev alan Demirbüken-Wegner, belediye başkanı olarak önemli bir soruna çözüm için harekete geçti ve çağımızın en büyük sorunu olan ‘yalnızlığa’ karşı mücadele başlattı. Demirbüken-Wegner, yalnızlığın sadece yaşlılık sorunu olmadığını aynı zamanda gençleri de etkileyen büyük bir sorun olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Reinickendorf Belediye Başkanı Demirbüken-Wegner’in girişimiyle belediye bünyesinde ‘Yalnızlıkla Mücadele Birimi’ oluşturuldu ve bu birim için bir sorumlu atandı. Annabell Paris, Almanya’da ve Avrupa’da ilk olan birimle ilgili tam zamanlı göreve başladı. 39 yaşındaki Annabell Paris, artık ilçedeki yalnızlığı analiz ederek çözüm yolları sunacak. Bu birimin amacı ilçede yaşayan yalnız insanları ve onların ihtiyaçlarını tespit etmek, çeşitli girişimlerle onlara destek olmak. Bu uygulamanın dünyada tek örneği ise İngiltere’de var.

‘Yalnızlığa’ savaş açtı
Reinickendorf Belediye Başkanı Emine Demirbüken-Wegner

TABU OLMAKTAN ÇIKARACAK
Yalnızlıkla mücadele kapsamında insanların birbirini tanıma fırsatlarının teşvik edilmesi de yer alıyor. Buna göre her yaştan insan için buluşma fırsatlarının yaratılması teşvik edilecek. Örneğin; kuşaklar arası projeler, ilçe çapında çeşitli festivaller ve mahalle girişimlerine bu bağlamda destek veriliyor. Yalnızlıkla mücadelede en önemli konuların başında halkın bilinçlendirilmesi geliyor. Demirbüken-Wegner, yalnızlık konusunu tabu olmaktan çıkarıp, halkı, yalnız insanların ihtiyaçlarına karşı duyarlı hale getirmek için çalışmalar yürütüyor.

Haberin Devamı

50 YAŞ VE ÜZERİ...
Robert Koch Enstitüsü’nün araştırmasına göre, genel olarak Almanya’da 50 yaş ve üzeri nüfusun yüzde 8.3’ü yalnız. Bulgular, 50 yaş ve üzeri farklı yaş grupları arasında cinsiyet veya eğitim açısından da herhangi bir farklılık bulunmadığını gösteriyor. Öte yandan Almanya’da 2022 yılında toplamda yaklaşık 1.2 milyon kişi telefonla danışmanlık hizmetini aradı. Yaklaşık 7 bin 700 gönüllü 43 bin e-posta ve 37 bin telefonla sohbete cevap verdi.

BAKMADAN GEÇME!