‘Yağmur’un Şarkısı’yla deprem kurbanları anıldı

Güncelleme Tarihi:

‘Yağmur’un Şarkısı’yla deprem kurbanları anıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2024 16:13

Türkiye’de geçen yıl yaşanan büyük depremin birinci yıl dönümünde yaşamını yitirenler ve geride kalanlar Avrupa’da da unutulmadı, anıları çeşitli dayanışma etkinliklerle yaşatılıyor. Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Mike Josef de ‘Yağmur’un Şarkısı’nı hikâyesinde paylaşarak dayanışma örneği gösterdi.

Haberin Devamı

DEPREMDE yaşamını yitiren Yağmur Rifaioğlu’nun depremden üç gün önce besteleyip, seslendirdiği şarkı, felaketin birinci yıl dönümünde resmi olarak Türkiye çapında okullar, televizyon, radyolardaki programlarda ve diğer anma etkinliklerinde seslendiriliyor. Yağmur Rifaioğlu’nun da bizzat üyesi olduğu gençlik korosu, ‘Antakya Polifonik Korolar Derneği’nin (APKORD Regularis) konserleriyle tüm Türkiye’de tanınan şarkı, yurt dışında da ilk olarak Frankfurt’ta geçen ekim ayında Bosporus Main e.V. Derneği ve Saengerkreis Frankfurt e.V. tarafından gerçekleştirilen ‘Main ve Boğaziçi Tınısı’ (MainBosporusKlang) Türk-Alman Korolar Günü kapsamında, festivale Türkiye’den ve Frankfurt’tan katılan çeşitli koroların bir araya gelmesiyle oluşturulan 100 kişilik Türk-Alman karma korosu tarafından seslendirilmişti.

Haberin Devamı

‘Yağmur’un Şarkısı’yla deprem kurbanları anıldı

ÇOK DEĞERLİ BİR JEST
Festivale Türkiye’den Yücel Elmas Korosu ve Yağmur’un bir parçası olduğu ‘APKORD Regularis’ gençlik korosu katılmıştı. Yani onun şarkısını uluslararası boyuta taşınmasına kendi koro arkadaşları da katkıda bulunmuştu. Frankfurt Büyükşehir Belediyesi’nin önündeki Römer Meydanı’nda gerçekleştirilen 3. Ekim kutlamaları kapsamındaki ‘Almanya şarkı söylüyor’ (Deutschland singt und klingt) konserinde hem şarkının ortaya çıkışının hüzünlü öyküsü anlatılmış, hem de bu vesileyle Yağmur’un ve onun şahsında tüm depremzedeler anılmıştı. Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Mike Josef de kendi kentinde gerçekleştirilen festivalin bu anlamlı parçasını sosyal medya hesabından paylaşarak, çok değerli bir jestte bulundu. ‘Yağmur’un Şarkısı’, Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosluğu’nun deprem kurbanlarını anma ve depremzedelerle dayanışma amacıyla gerçekleştireceği etkinlikte de ‘Bosporus Main Çoksesli Korosu’ tarafından seslendirilecek.

‘Yağmur’un Şarkısı’yla deprem kurbanları anıldı

Haberin Devamı

‘Yağmur’un Şarkısı’yla deprem kurbanları anıldı

BAKMADAN GEÇME!