Yabancıların gücüyüz

Güncelleme Tarihi:

Yabancıların gücüyüz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2012 12:53

İşçi Partisi’nin (PvdA) 12 Eylül seçimlerinde listenin 26’ncısırasından aday gösterilen Keklik Yücel, “İşçi Partisi’ningüçlü olması yabancılar için her zaman önemlidir. Güçlüve sosyal bir ülke azınlıklarına da daha iyi bir gelecek sağlar.PvdA bu konuda gerçekçi bir programa sahiptir” dedi.

Haberin Devamı

HOLLANDA İşçi Partisi’nde (PvdA) Kadın Teşkilatı Başkanlığı’nın yanı sıra çeşitli komisyonlarda önemli görevler üstlenen Amsterdam VU Üniversitesi’nin Siyasal Bilimler mezunu Keklik Yücel, milletvekilliği yarışına 26’ncı sıradan katılıyor.

Hürriyet’in sorularını yanıtlayan Yücel, PvdA’nın Temsilciler Meclisi’nde güçlü bir şekilde yer almasının son derece önemli olduğunun altını çizerek,

“İşçi Partisi’nin güçlü olması yabancılar için her zaman önemlidir. Güçlü ve sosyal bir ülke azınlıklarına da daha iyi bir gelecek sağlar. PvdA bu konuda gerçekçi bir programa sahiptir. Özgürlüğü, eşitliği, eşit hakları, kadın haklarını ve fırsat eşitliğini savunan seçmenlerden destek almayı umuyorum” dedi.

Özgürlüğü savunuyoruz
PvdA’da siyaset yapmayı önemli kılan nedenler nelerdir?
PvdA Hollanda’da özgürlüğü ve eşitliği savunan, standartlarını yüksek tutan önemli bir parti olduğu için buradayım. Bu ülkenin gelişmesinde PvdA’nın sosyal demokrat politikaları da önemli rol oynadı. Bu konuda önemli ilerlemeler kaydedilmiş olmasına rağmen çabalarımız bitmiş değil. Mücadelemiz devam edecek. Günümüzde dünya genelinde hem ekonomik, hem de siyasi krizler yaşanmakta. Çevre sorunları da giderek artmakta. Bu dönemde sorunlara güçlü ve sosyal yanıtlar gerekiyor. Vizyon sahibi bir parti olan PvdA, geçmişte ve günümüzde olduğu gibi, 12 Eylül seçimleri sonrası da bu çabayı gösterecektir. Özgürlük, eşit haklar ve fırsat eşitliği konularındaki mücadelenin içinde yer alabilmek için siyasete girdim. Bu ülkede daha önce bizim için siyasi çaba gösteren ve emek verenler oldu. Çok şey elde edildi. Daha özgür, daha güçlü ve daha sosyal bir toplum için kat edeceğimiz yol var. Ben de hepimiz için ve çocuklarımız için bu mücadeleyi canla başla devam ettirmeye çalışıyorum.

Türk toplumunun sahip olduğu oy potansiyeli sizce ne kadar önemli ?
Tüm oy potansiyelleri gibi Türk toplumunun sahip olduğu oy gücü de çok önemli. Toplumumuzun bizi destekleyeceği umudundayım. İşçi Partisi’nin güçlü olması yabancılar için her zaman önemlidir. Güçlü ve sosyal bir ülke azınlıklarına da daha iyi bir gelecek sağlar. PvdA bu konuda gerçekçi bir programa sahiptir.

Kriz halen devam ediyor
Sizce Türk kökenli seçmenler tabanınızın büyük bir bölümünü mü oluşturacak?
Özgürlüğü, eşitliği, eşit hakları, kadın haklarını ve fırsat eşitliğini savunan seçmenlerden destek almayı umuyorum.

Toplumumuzun çözüm bekleyen sorunları sizce nelerdir?
Hollanda’da ekonomik kriz en önemli sorunların başında geliyor. Kriz halen devam ediyor. Bu krizden daha sosyal ve daha güçlü çıkabiliriz. Sağlıklı bir ekonomi, iş olanaklarını artırmak ve adil paylaşım bunun için önemli çizgilerdir. Hollanda artık yeni bir yola girmeli. Bu yol ekonomik gelişimin, sosyalliğin ve iyimserliğin yolu olmalı. Hollanda ancak böylece daha güçlü bir ülke olabilir. Krizden yalnızca kısıtlamalar yapılarak çıkılmaz. Çocuklarımızın eğitimine ve daha verimli bir ekonomiye yatırım yapmalıyız. Bu yönde atılacak adımlarla vatandaşlarımızın iş olanaklarını ve alım güçlerini geliştirebiliriz. Dar ve orta gelirli aileler ekonomimizin motorudur. Bu nedenle onları etkileyen vergileri kaldırmak istiyoruz. Yüksek gelirlilerden daha fazla vergi alınmalı. Sağlık hizmetleri için insanların daha fazla para ödemek zorunda bırakılmalarına karşıyız.

Seçimlerle ilgili vatandaşlara iletmek istediğiniz mesajınız?
Sahip olunan oy hakkı mutlaka kullanılmalı. Bu krizden daha sosyal ve daha güçlü çıkabilmemiz için canla başla çalışacağım. Türk kökenli seçmenlerin daha güçlü ve sosyal bir Hollanda için beni destekleyeceklerini umuyorum.

Geçici milletvekili olarak görev yaptı
KEKLİK Yücel 5 Mayıs 1968’de doğdu. 1971’de aile birleşimi yoluyla Hollanda’ya geldi. Meslek Lisesi’ndeki eğitimimin ardından 2000 yılında Meslek Yüksekokulu’nun Personel Yönetimi Bölümü’nden, 2004 yılında da Amsterdam VU Üniversitesi’nin Siyasal Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu.

2006 yılında yapılan genel seçimlere PvdA tarafından 49’uncu sıradan aday gösterildi. 2010 seçimlerine de 46’ncı sıradan katıldı. 9 Şubat 2010-31 Mayıs 2010 döneminde doğum iznine ayrılan Chantal Gill’ard yerine yemin ederek geçici milletvekilliği yaptı. Bu dönemde kalkınma işbirliği ve tıbbın etik alanlarında çalışmalar yaptı. PvdA’nın Düşünce ve Tartışma Platformu’na iki kez seçildi.

Halen PvdA’nın Kadın Teşkilatı’nın Başkanlık görevini yürütüyor. Ayrıca partisinin Bilimsel Araştırmalar Vakfı Wiardi Beckman’ın da çeşitli komisyonlarında görev yapıyor. Deventer Belediyesi’nin Araştırmalar ve İstatistik Dairesi’nde yönetici olarak çalışıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!