Windsurf şöleni Alaçatı'da

Güncelleme Tarihi:

Windsurf şöleni Alaçatıda
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2012 10:27

Profesyonel Windsurf Birliği Slalom Dünya Kupası 5. ayak yarışları, yarın başlayacak.

Haberin Devamı

Alaçatı Surf Merkezi'nde yarın kayıt işlemlerinin ardından başlayacak yarışlar, 1 Eylül Cumartesi günü ödül töreniyle sona erecek.

Slalom Dünya Kupası'nda kadınlar kategorisinde 4 etap üzerinden yapılan yarışlar, Alaçatı'nın ardından Vietnam'da sona erecek. Erkeklerde ise şampiyon, Alaçatı'nın ardından yapılacak iki ayak yarışla belirlenecek.

Slalom dalında toplam 7 ayaktan olaşan ve ilk ayağı 19 Nisan'da İtalya'da başlayan PWA Windsurf Dünya Kupası'nda şampiyon, 30 Kasım-7 Aralık tarihlerinde Wietnam'da yapılacak son yarışlarla belirlenecek.

Bugüne kadar yapılan 4 ayak yarışlar sonucunda erkekler slalomda Björn Dunkerbeck, kadınlar slalomda ise Karin Jaggi'nin ilk sırada yer aldığı şampiyonada, Türk sporcular ise kadınlarda Lena Aylin Erdil üçüncü, Çağla Kubat beşinci, erkeklerde de Bora Kozanoğlu 27. sırada bulunuyor.

Toplam 30 ülkeden 65 erkek, 24 kadın toplam 89 sporcunun katılacağı yarışlarda Türkiye'yi 19 sporcu temsil edecek.

Kadınlarda Ecaterine Aksu, Burce Vardarlı, Melek Toraman, Fulya Ünlü, Dilara Uralp, Deniz Şekercioğlu, Lena Erdil, Ceren Yaman, Çağla Kubat, Alara Baykent, erkeklerde ise Ertuğrul İçingir, Poyraz Akay, Bora Kozanoğlu, Ege Kurt, Emirhan Kolburan, Remzi Kocakıran, Berk Yalgın, Erkan Morgan, Sinan Gerzile Türkiye adına yarışacak.

Öte yandan, şampiyona ile eşzamanlı olarak gerçekleştirilecek “Pegasus Surf&Sound Festivali” ile yarış izleyicilerine sörf yarışlarının yanı sıra farklı aktivitelere katılma imkanı sunulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!