Wimbledon'da tarihin en uzun finali

Güncelleme Tarihi:

Wimbledonda tarihin en uzun finali
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2009 11:55

Wimbledon Tenis Turnuvası'nın final karşılaşması, “Grand Slam” tarihinin en uzun final maçı oldu.

Haberin Devamı

İngiltere'nin başkenti Londra'nın güneybatısındaki Wimbledon Tenis Kulübü Kortları'nda düzenlenen toplam 14.17 milyon Avro ödüllü turnuvanın dünkü son gününde, Merkez Kort, tek erkeklerin 4 saat 16 dakika süren çekişmeli final karşılaşmasına sahne oldu. Kariyerinde 3 Avustralya Açık, 5 Wimbledon, 1 Roland Garros, 5 de ABD Açık şampiyonluğu bulunan Federer, Wimbledon finalinde 3. kez karşılaştığı 6 numaralı seribaşı ABD'li Andy Roddick'i 3-2 yenip, şampiyon olurken, tarihe de geçti.

Federer ve Roddick'in 5-7, 7-6(6), 7-6(5), 3-6 ve 16-14 biten final karşılaşması, 5 set ve 77 oyunla “Grand Slam” tarihinin en uzun süreli tek erkekler finali oldu. Bir önceki rekor, 1927 yılındaki Avustralya Açık Tenis Şampiyonası'nda Gerald Patterson ve John Hawkes arasında oynanan 71 oyunluk final maçına aitti. Wimbledon'daki en uzun erkekler finali ise geçen yıl Federer ve İspanyol tenisçi Rafael Nadal arasında yapılan 62 oyunluk final karşılaşması idi.

Haberin Devamı

Dün 16-14 biten beşinci set de tarihin en uzun süreli tek erkekler “grand slam” final maçı beşinci seti ve Wimbledon'da erkekler finalinde bir setteki en fazla oyun (30 oyun) ile tarihe geçti. Eski rekor, 11-9 ile 1927 yılında Roland Garros'ta Rene Lacoste ve Bill Tilden arasındaki final mücadelesinde kırılmıştı.

Bu arada dünkü karşılaşma, Federer'in en fazla servis sayısına (ace) ulaştığı (50) maç oldu. Kişisel rekorunu kıran İsviçreli tenisçi, hala Ivo Karlovic'in 51 servis sayısı rekoruna ulaşamadı. Federer, bundan önce geçen yılki Avustralya Açık'ta Janko Tipsarevic ile yaptığı maçta 39 servis sayısına ulaşmıştı.

Wimbledon'da 6'ncı, toplamda 15. “grand slam” şampiyonluğuna uzanan İsviçreli raket, geçen ay Fransa Açık Tenis Turnuvası (Roland Garros) şampiyonu olmuş ve ABD'li eski tenisçi Pete Sampras'ın 14 “grand slam” şampiyonluğu rekorunu egale etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!