Wiesbaden'de Spor Balosu

Güncelleme Tarihi:

Wiesbadende Spor Balosu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2013 12:32

Wiesbaden Rhein-Main Hallle'de düzenlenen Almanya 43. Spor Balosu görkemli geçti. Spor dünyasının ünlüleri yanında, politika, kültür ve ekonomi çevresinden bin 800 kişinin katıldığı baloda elde edilen gelin Almanya Spor Yardım Vakfı'na bağışlanacak.

Haberin Devamı

Almanya'nın Wiesbaden kentinde düzenlenen 43. Almanya Spor Balosu görkemli geçti. Spor dünyasının ünlüleri yanında, siyaset, kültür ve ekonomi çevresinden bin 800 kişinin katıldığı benefiz balosundan biletlerden 750 bin Euro'luk gelir elde edildi.

Ayrıca tombala çekilişi ve sponsorlardan elde edilecek parayla birlikte 2 milyon Euro'ya yakın para Almanya Spor Yardım Vakfı'na bağışlanacak. Wiesbaden Rhein-Main Halle'deki gecenin açış konuşmasını yapan Almanya Spor Yardım Vakfı Başkanı Michael Ilgner, gecenin sloganı 'Tekerleklerin senfonisi' olarak belirlediklerini söyledi. Almanya'daki spor, siyaset, ekonomi, kültür-sanat ve medya dünyasından seçkin kişilerin katıldığı, spor balosuna Almanya adına Londra Olimpiyatları'nda madalya kazanan 40 sporcuda özel olarak davet edildi.

Ünlü TV sunucusu Johannes B. Kerner'in sunduğu geceye eşi ile birlikte gelen Almanya İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich, "Spor yardımıyla sporculara çok değerli bir hizmet verilmektedir. Sporculara rahat çalışma ortamı sağlayıp güven veriyor, bu da ülkemizin sporda başarılı olmasına sağlıyor" diye konuştu. Erkek arkadaşıyla geldi kadın eskrimci ile dans etti Baloya erkek hayat arkadaşı Michael Mronz ile birlikte gelen Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle'nin gecenin açılış dansını ise eskrim dünya şampiyonu Britta Heidemann ile yapması ise dikkat çekti.

Almanya Aile Bakanı Kristina Schröder, SPD Almanya Başkanı Sigmar Gabriel, ile SPD Almanya Meclisi Grup Başkanı Frank-Walter Steinmeier ve Hessen Eyaleti Başbakanı Volker Bouffier'de (CDU) geceye katıldı. Almanya Olimpiyat Birliği Başkanı Michael Vesper'in başını çektiği spor dünyasından ise DFB Başkanı Wolfang Niersbach, Stefi Jones, Olimpiyat ve Dünya Şampiyonları Fransizka van Almsick, Elivira Bach,Willi Holdorf , Ulrike Nasse Meyfarth, İngrid Mickler-Becker, Manfred Germar, Marika Kilius, Katarina Witt, Kürek Olimpiyat şampiyonları, Betty Heidler, Christina Surer, Marcel Nguyen, Sven Ottke gibi ünlü sporcular yer aldı. Hannover antrenörü Mirko Slomka'da geceye katıldı.

Tekerleklerin Senfonisi" gecesine bisiklet ve motorsikletcilerin şovları damga vurdu. 1971 yılından beri tüm galalara katılan Alman Şarkıcı Udo Jürgens yine şarkılarıyla büyülerken, Big Band orkesterasının müzikleriyle gecenin ilerleyen saatlerine kadar davetliler dans etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!