Westminster Sarayı’nda ‘Buğday Tanesi’

Güncelleme Tarihi:

Westminster Sarayı’nda ‘Buğday Tanesi’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2023 10:44

Türk milletvekili Serkan Bayram’ın hayata tutunma mücadelesini anlatan ‘Buğday Tanesi’ film gösterimi ve söyleşi Westminster Sarayı’nda izleyicilerle buluştu.

Haberin Devamı

İNGİLTERE Parlamentosu’nun Westminster Salonu’nda, Türk milletvekili Serkan Bayram’ın hayata tutunma mücadelesini anlatan ‘Buğday Tanesi’ film gösterimi ve söyleşi gerçekleşti. Londra Yunus Emre Enstitüsü’nün ev sahipliğindeki etkinliğin konukları arasında tanınmış milletvekilleri Yasmin Qureshi, Imran Hussain ve Tahir Ali de yer aldı. Doğan Ümit Karaca’nın yönettiği ve büyük beğeni toplayan film, altı ülkede ve 400’den fazla sinemada gösterilmiştir. ‘Buğday Tanesi’ filminin dün akşam gösterimi ardından milletvekili Tahir Ali moderatörlüğünde yapılan soru-cevap oturumunda bazı sorular ele alındı. Etkinliğe parlamento üyeleri, aralarında Yunus Emre Enstitüsü Direktörü Mehmet Karakuş ve çeşitli kültürel ve insani yardım kuruluşlarının temsilcileri, gazeteciler, akademisyenler oluşan çok çeşitli ve seçkin bir davetli grubu katıldı. Gösterim, daha fazla erişilebilirlik için İngilizce altyazı ile desteklendi.

Westminster Sarayı’nda ‘Buğday Tanesi’

Haberin Devamı

Westminster Sarayı’nda ‘Buğday Tanesi’

Westminster Sarayı’nda ‘Buğday Tanesi’

Westminster Sarayı’nda ‘Buğday Tanesi’

Westminster Sarayı’nda ‘Buğday Tanesi’
BEBEKLİĞİNDEKİ KAZADAN BAHSETTİ
Film gösterimi, Bayram’ın ilham verici ve tarihi konuşması ve Tahir Ali’nin moderatörlüğünde gerçekleştirilen samimi bir soru-cevap oturumuyla başladı. Bayram konuşmasına bebekliğinde tarlada yaşadığı ve ellerini kaybetmesine neden olan kazadan bahsederek başladı. 18 yaşına kadar engelli bir birey olarak toplum tarafından dışlanışını ve hayatı sorgulayışını anlatan Bayram, hukuk kariyeri boyunca milletvekili olmaya karar vermesinde etkili olan unsurları anlattı. Ayrıca her biri ayrıca söz sahibi alan milletvekilleri Bayram’ı sadece yaptığı çalışmalar anlamında tebrik etmekle kalmayıp aynı zamanda bu çalışmaların uluslararası çapta engelli bireylerin toplumun her kesimine dahil edilmesi anlamında yapılması gereken çalışmalar hakkında verdiği ilhamdan dolayı da kendisine şükranlarını ifade ettiler. Bayram’ın ilham verici konuşmasının ardından gerçekleşen soru-cevap oturumunda katılımcılar, filmin oluşturulma sürecine, Bayram’ın gerçek hayat hikâyesinin filme ilham oluşu ve engelli bireylerin haklarını savunmak adına devam eden çalışmaları hakkında daha detaylı soru sorma imkânına sahip oldu.
Westminster Sarayı’nda ‘Buğday Tanesi’

Westminster Sarayı’nda ‘Buğday Tanesi’
BAŞARISINI ÖDÜLLERLE TESCİLLİYOR
Biletleri saatler içerisinde tükenen filmde, ellerini trajik bir şekilde kaybeden milletvekili Bayram’ın ilham verici yolculuğunu, engellilerin hakları ve onların mücadelerinin önemli bir sembolü oluşunu anlatıyor. Yakın zamanda, daha geniş bir izleyici kitlesine ulaşmak için Netflix’te yayınlanmaya başlanan film kısa sürede uluslararası tanınırlık kazanmış ve çok sayıda prestijli ödül almıştır. Paris Moon Life Ödül Töreni’nde ‘Yılın En İyi Sosyal Sorumluluk Proje Filmi’ ödülüne layık görülen film sosyal sorumluluk projesi olarak 23. Frankfurt Türk Filmleri Festivali’nde, 14 Haziran’da gösterilerek başarısını ve etkisini bir kez daha tescillemiştir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!